algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Cúper és l'entrenador del Mallorca per a les pròximes 3 temporades

La quimera ha estat possible, entrenarà l'equip i exercirà de coordinador esportiu

92310

Héctor Cúper mira el futur del Mallorca amb optimisme.

PERE BOTA.


Héctor Cúper ja és aquí. El que fa uns dies el president Mateu Alemany anunciava com una «quimera» o una «utopia» ha estat possible i ahir migdia el màxim dirigent del club el presentà a la sala de premsa de l'estadi de Son Moix. Alemany estava visiblement satisfet per l'operació i Cúper deixà clar que el Mallorca i ell enceten projecte: «No es pot viure dels records, les coses per art de màgia no s'aconsegueixen, amb paciència i feina sortirem endavant».

Cúper entrenarà el Reial Mallorca tres temporades i no tindrà una clàusula que l'alliberi a la conclusió de cada una en cas que un dels equips «grans» d'Europa volgués fitxar-lo. Tot i que no s'ha fet pública la quantitat que cobrarà, s'especula que la xifra ronda els 3 milions d'euros nets per campanya. A Cúper l'acompanyarà el preparador físic Juan Manuel Alfano i el mallorquí Damià Amer, que exercirà d'ajudant.

L'argentí farà de tècnic i de coordinador esportiu del Mallorca, tot i que per la situació actual prioritzarà la seva feina en el primer equip. Tanmateix, Cúper torna a l'Illa amb un projecte esportiu sota el braç i moltes ganes de fer feina. «No em marc objectius, el primer que hem de fer és sumar punts per sortir del penúltim lloc de la classificació, que no agrada a ningú», digué. Cúper afegí, però, que «no consider el fracàs, perquè crec que és una cosa que no passarà».

«Moltes circumstàncies» (en paraules seves) l'han duit per segona vegada a l'Illa, que ell considera ca seva, tot i que ara reconeix que tindrà més responsabilitat. L'argentí es mostrà sincer i directe: «Som feliç i malgrat que hi hagi molta gent que es pregunta per què he fitxat, no tot són els motius econòmics; hi ha coses que també tenen importància».

Però Cúper arriba a un equip en crisi i n'és ben conscient: «El repte més difícil és el que un pren i tinc confiança en aquest equip, per jo ara mateix no hi ha millor equip; el que ha passat fins ara serà un problema de confiança o psicològic, però estic segur que això és pot revertir». El president del Reial Mallorca, Mateu Alemany, expressà que «és el dia 1 d'una nova etapa mallorquinista. Aquest és un projecte que tenia al cap fa molt de temps per intentar tenir un equip que faci coses importants».

Alemany explicà que «el consell d'administració del Mallorca està content» i elogià el nou tècnic, que «ha fet un esforç extraordinari per baixar les seves pretensions tant econòmiques com esportives». Pel màxim dirigent, «necessitàvem un referent a la banqueta que ens donàs estabilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.