nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Vèncer a Zorrilla és més que una obligació

Mallorca i Valladolid són conscients que una derrota els deixaria molt malfertis de cara a la salvació

57908
La imatge d'Etoo, desolat després de fallar el penal, és un clar reflex del neguit que viu l'equip.


Reial Mallorca i Reial Valladolid afronten diumenge una cita transcendental per als seus interessos i en la qual tan sols els val vèncer. La victòria permetrà al guanyador continuar depenent d'ell mateix i, si els resultats de la jornada hi acompanyen, dir pràcticament adéu a la Segona Divisió, mentre que la derrota deixarà molt malferit el conjunt que la pateixi.

Amb 36 punts els vermellencs i 37 els val·lisoletans, ambdós equips encaren el matx a vida o mort per evitar que la irregularitat que ha marcat les respectives temporades els condemni a un tràgic desenllaç. Els mallorquinistes estan més acostumats a viure a la zona baixa que no pas els homes de Fernando Vázquez, els quals, emperò, han firmat una segona volta tan catastròfica que els ha enfonsat de la dotzena posició que ocupaven al final de la primera volta a estar només a tres punts del descens.

De fet, el Valladolid ha firmat una segona volta pitjor que la vermellenca, ja que tan sols ha sumat dotze -el Mallorca tretze- dels 42 punts que hi ha hagut en joc fins a la 33a jornada. En el primer tram de Lliga, el panorama era radicalment diferent per als val·lisoletans que l'actual, ja que mentre que el Mallorca entrava i sortia de la zona baixa, els de Zorrilla tingueren en la quinzena posició de la setena jornada el seu pitjor lloc a la taula.

Amb just tres victòries (2-3 amb Màlaga, 1-4 amb l'Athletic i 2-0 amb el Sevilla) i tres empats (0-0 contra el València, 1-1 amb l'Osasuna i 1-1 a Riazor) en aquest segon tram, el Valladolid ha deixat escapar l'oportunitat de viure un final de Lliga tranquil. Així, diumenge l'estadi de Zorrilla serà l'escenari d'un dramàtic partit entre dos equips ja amb més por de perdre que no pas ganes de guanyar, però a la vegada conscients que els rivals de la zona baixa escalen posicions a poc a poc.

A banda de la teòrica tranquil·litat de què gaudirà el Mallorca per, com digué dilluns Cortés, la seva «experiència» a conviure tan a prop del descens, a favor dels illencs hi juga la sequera de victòries del Valladolid. Mentre que els illencs s'imposaren fa quinze dies al Betis (0-2), el conjunt de Fernando Vázquez no guanya des del passat 14 de març, quan vencé el Sevilla (2-0) davant la seva afició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.