algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

El cor juga una mala passada a Maradona

L'«astre» argentí fou ingressat i es troba en estat greu per una crisi hipertensiva i una infecció pulmunar

Sedat, amb respiració artificial i acompanyat de la seva família, l'exjugador de futbol Diego Armando Maradona lluita per superar una nova crisi de salut que motivà el seu ingrés urgent en un hospital la matinada de diumenge a dilluns, hora espanyola.

L'«astre» argentí es troba en estat greu, ja que se li ha diagnosticat una «crisi hipertensiva i una infecció pulmonar bilateral», encara que el seu metge personal, Alfredo Cahe, aclarí que Maradona «evoluciona satisfactòriament» i que «no patí cap sobredosi de drogues», i es queixà de les «estupideses» que es van difondre en un principi.

En declaracions a diferents mitjans, el metge assegurà que la situació de Maradona era «crítica», però digué que el seu cor no patí cap mal major del preexistent» des que estigué internat a Uruguai l'any 2000.

L'excapità de la selecció argentina roman des de diumenge en una sala de cures intensives d'una clínica de Buenos Aires, aqueixat d'una «crisi hipertensiva» deguda a una «miocardiopatia dilatada», segons especifica l'informe mèdic.

Cahe precisà ahir que l'exfutbolista, de 43 anys, també pateix una «infecció pulmonar bilateral», encara que es mostrà optimista pel que fa a l'evolució del pacient, en assenyalar que «Diego és molt fort i respondrà al tractament antibiòtic» per a aquest quadre.

«La situació és greu, però no tengué cap sobredosi de drogues», aclarí el metge, qui sortí a camí a les versions referents al fet que l'ingrés d'urgència a la clínica es degué a una sobredosi de cocaïna, addicció de la que l'exfutbolista intenta recuperar-se des de fa alguns anys.

A més recordà que els problemes respiratoris començaren l'últim dissabte, «quan es trobava jugant al golf» i el metge pogué veure un Maradona «transpirat i fatigat» i amb signes d'insuficiència respiratòria. «No podem parlar d'una situació de gravetat extrema, encara que sí d'un estat reservat. Sembla que evoluciona satisfactòriament i en les pròximes hores el panorama s'aclarirà», remarcà.

Per altra banda, el president d'Argentina, Néstor Kirchner s'afegí a les nombroses mostres de suport cap a Maradona i es posà a disposició de la família del «Pelusa» tot just conèixer la notícia del seu ingrés en una clínica. El president es posà en contacte telefònic amb Claudia Villafañe, exesposa de Maradona, i es posà a les ordres «per a tot el que sigui necesari» de la família, al mateix temps que assegurà que «està seguint pas a pas» la situació del futbolista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.