algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Ral·li de Nova Zelanda Solberg conquereix el seu primer triomf i Carlos Sainz acaba sisè

El pilot noruec avantatjà de només 5,9 segons Marcus Gronholm


El noruec Petter Solberg (Subaru) aconseguí el seu primer triomf de la temporada després d'imposar-se en el Ral·li de Nova Zelanda, quarta prova del Campionat del Món, després d'un final d'infart.

El nòrdic finalitzà amb un registre de 4h 02:29.05, avantatjant el finlandès Marcus Gronholm (Peugeot), segon, de 5,9 segons i l'estonià Markko Martin (Ford), tercer, de 25,6 segons.

Per altra banda, l'espanyol Carlos Sainz (Citroën) finalment pogué conservar la sisena plaça i acabà a 3:08.9 del vigent campió del món.

Malgrat que el seu Xsara no reté al nivell desitjat, el millor balanç per al madrileny en la prova novazelandesa, en la qual compta amb quatre victòries, és haver aconseguit puntuar.

El vigent campió del món, que liderà la prova des del primer dia, encara que amb poc marge sobre el seus rivals, veié com perillava el seu triomf en la vintena especial, en la qual cometé una errada que posà Gronholm al capdavant.

En la següent especial, el finlandès marcà l'«scratch» i tot feia suposar que s'enduria el triomf, però una errada en el penúltim tram li costà 20 segons i la victòria.

Per altra banda, amb el pòdium d'ahir, l'estonià Martin es col·loca com a líder en solitari del Mundial per davant Loeb, Gronholm i Solberg, entre els quals hi ha un marge de només tres punts. En la general, Carlos Sainz també és sisè amb tretze punts, just la meitat que el líder.

El pilot madrileny afirmà a l'acabament del ral·li que, a causa dels problemes que li donà el seu Xsara, l'únic objectiu que tenia en aquesta prova era puntuar. «Tenint present les diferències amb els nostres rivals a partir del primer dia, el més lògic era mantenir-nos en la nostra posició i assegurar uns punts importants per a l'equip. Sempre esperam aconseguir més, però en general crec que hem solucionat bé una prova difícil», afirmà.

Malgrat no haver rodat bé als Antípodes, el madrileny confia a millorar en les pròximes proves del calendari. «Ara vénen tres proves molt lentes, molt dures, amb calor i en les quals caldrà canviar el ritme. Esper fer les coses igual de bé que l'any passat», indicà.

Per Carlos Sainz, el seu equip encertà els reglatges adequats per al seu cotxe quan ja era massa tard.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.