nubes dispersas
  • Màx: 11.7°
  • Mín: 7.77°
11°

Cofidis es retira de la competició

La decisió afecta cinc espanyols, inclòs l'actual campió del món en ruta, Igor Astarloa

La direcció de la companyia de crèdit al consum Cofidis es va reunir ahir amb els responsables de l'equip ciclista per examinar la situació després de decidir suspendre la seva participació en competicions arran de les acusacions de doparge investigades per la Justícia.

La trobada, a la seu de Cofidis, havia estat convocada pel president de l'empresa, Francois Migraine, i hi assistiren el director esportiu entre altres membres del quadre tècnic, a més d'alguns corredors com ara Jimmy Casper. El ciclista va assegurar que el president li havia expressat la necessitat de presentar «una nova línia de conducta», i els havia instat a aguantar, ja que es produiria un rellançament «sobre noves bases».

El director del Tour de França, Jean Marie Leblanc, destacà com a «única sortida possible» la necessitat de procedir a un canvi en el món del ciclisme després de les revelacions de tot tipus que estan sorgint vinculades amb la investigació del presumpte tràfic de productes dopants en l'equip. «És clar que avui dia existeix un petit nucli de ciclistes i metges que tenen certs comportaments desviats relacionats amb la droga i amb el dopatge» declarà Leblanc.

El director del Tour considerà que la decissió presa per Cofidis, per mitjà de la qual la societat francesa suspèn per una duració indeterminada l'activitat ciclista, era «l'única sortida possible d'una teranyina jurídica en la qual l'equip s'estava enfonsant».

El director del Tour també aprofità per demanar-ne responsabilitats als directors dels equips presents en la reunió anterior a la clàssica París-Roubaux, que es disputa avui. «És preferible perdre's una cursa que tirar al fems tota una reputació, un patrocinador o la pròpia dignitat», va destacar Leblanc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.