nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Un triomf de prestigi per a Menchov

El ciclista de l'Illes Balears fou quart a la cronometrada final i s'adjudicà la general

El ciclista rus Denis Menchov, de l'equip Illes Balears, s'adjudicà la 44a edició de la Volta al País Basc, que acabà amb una cronometrada individual de 8,5 quilòmetres en un circuit de la localitat guipuscoana de Lazkao i que tingué com a guanyador el nord-americà Bobby Julich, del conjunt danès CSC. Julich rematà així la bona feina del seu equip, ja que en el primer sector vencé el seu company Jens Voigt.

La cronometrada fou menys decisiva que en anteriors edicions, ja que Denis Menchov aconseguí rompre la correguda dijous, quan va treure tretze segons als seus directes rivals. A més, en el sector matinal sentencià el seu triomf amb un atac en els quilòmetres finals, en què va treure de roda la totalitat dels seus enemics. Només els bascos David Etxebarria i Iban Mayo, que defensava el títol, aconseguiren aguantar el seu ritme.

Menchov arribava així als darrers 8,5 quilòmetres a la crono individual, amb una renda important: 13 segons sobre Etxebarria i 15 respecte de Mayo. Julich, que fou el guanyador de la crono, invertí 11 minuts i 57 segons, un menys que el nord-americà Tyler Hamilton i 5 sobre l'australià Michael Rogers. El brillant guanyador de la prova basca feia el quart millor temps, a set segons, mentre que els seus més directes rivals, Mayo i Etxebarria, no tingueren el seu millor dia i s'hi deixaren més de deu segons.

El triomf de Julich no és cap sorpresa, ja que és un dels millors en aquesta modalitat ciclista, i tampoc els registres d'Hamilton, Rogers, Menchov o Mayo, que es defensen bé en aquesta especialitat. Qualsevol d'ells entrava en els pronòstics per a la victòria de la darrera etapa. El fred i la pluja s'encarregaren d'establir l'ordre i col·locaren Julich com a líder.

En el primer sector de la cinquena etapa, entre la localitat navarresa de Lekunberri i la guipuscoana de Lazkao, de 72 quilòmetres, el guanyador fou l'alemany Jens Voigt (CSC), sense dubte el més combatiu de tota la prova. Voigt partí quan només s'havien recorregut quatre quilòmetres i, com si fos una còpia de dies anteriors, s'endugué Unai Etxeberria, que foradà i perdé la pista de Voigt.

Voigt arribà en solitari a la meta amb un temps d'una hora, 53 minuts i 12 segons, superant de 51 segons David Etxebarria, segon, i de 54 a Menchov i Mayo, tercer i quart, respectivament. El grup de l'italià De Luca cedí 1 minut i 7 segons, mentre que el grup principal ho va fer a més de dotze minuts del guanyador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.