El mallorquí Grupotel.com necessita encara un triomf per consolidar la permanència

GRUPOTEL.COM: Loureiro (7), Pampín (5), Joan Riera (22), Toni Canyelles (10), Carlos Fernández (21) -cinc inicial-, Uría, Chus García (2), Smith (2) i Pesic (7).
22/26 tirs lliures, 18/39 llançaments de dos punts, 6/20 de tres, 30 rebots (8 d'ofensius) i 24 faltes personals comeses. Eliminats: Pampín i Pesic.
FC BARCELONA B: Iván García (7), Fontet (16), Espuña (12), Xavi Costa (14), Del Castillo (11) -cinc inicial-, Didac Pérez, Guía (6), Sergi Pérez (11), Miquel Àngel García i Xavi Rey (6).
9/16 tirs lliures, 22/39 llançaments de dos punts, 10/26 de tres, 33 rebots (13 d'ofensius) i 25 faltes personals comeses. Eliminats: Miquel Àngel García i Xavi Costa.
MARCADOR (cada cinc minuts): 8-8, 23-15, 27-30, 40-42 (mitja part), 48-47, 55-66, 62-72 i 76-83 (final).
ÀRBITRES: el català Clemente López i el mallorquí Jaume Bonnín. Actuació discreta.
INCIDÈNCIES: Més de 500 espectadors en el poliesportiu de Muro. La directiva del club declarà la jornada de portes obertes.

El FC Barcelona B aprofità la major alçada de la seva banqueta, sobretot d'Iván García i Albert Fontet, per dominar en els rebots i derrotar el Grupotel.com per 76-83. Els mallorquins començaren molt bé, controlant els homes alts de Joan Montes, sobretot Albert Fontet i Ramón Espuña, i arribaren a tenir una màxima renda de 8 punts al final del primer quart (23-15). Després començaren les rotacions dels visitants i el Barça B demostrà que disposa d'una banqueta molt compensada. Malgrat els canvis, el conjunt blaugrana va mantenir el ritme de joc, frenant la reacció dels homes de Jesús Gutiérrez. Una cistella triple en el darrer aler possibilità al cinc barceloní acabar el primer temps amb un petit avantatge (40-42).

En el tercer quart, amb un parcial de 15-24, el cinc murer deixà escapar el partit. Només varen estar a l'altura del conjunt visitant Joan Riera, amb 28 punts fou el més valorat del matx, ja que forçà a més 14 faltes, malgrat no estar físicament al cent per cent; Carlos Fernández, amb 11 rebots agafats, i Toni Canyelles, que jugà tots els 40 minuts. Les eliminacions de Xavi Pampín i Mihajlo Pesic deixaren definitivament el camí obert al conjunt blaugrana.

En el darrer quart aconseguiren els jugadors de Jesús Gutiérrez que els catalans no sumassin cap punt durant quatre minuts. Quan faltaven tan sols 3.04 minuts de joc efectiu, el marcador assenyalava una diferència de tres punts a favor del Barça B (71-74), però una cistella triple destrossà les opcions de remuntar l'enfrontament.

Els catalans aprofitaren l'esprint final -que el cinc local jugava contra el rellotge- i augmentaren la diferència per vèncer, finalment, per 75-83. Els espectadors varen gaudir amb el joc ofensiu dels dos equips. Un possible triomf del Grupotel hauria significat la permanència automàtica una temporada més en la Lliga EBA, tot i que encara queden tres rondes per dur-se a terme.