algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Els clubs estudiaran el dia 18 la paralització de la competició

Denuncien «l'incompliment del Govern en les promeses realitzades»

La Lliga de Futbol Professional (LFP) debatrà en la seva assemblea del dia 18 si paralitza la competició de Lliga, «arran de l'incompliment del Govern respecte de les promeses realitzades en relació amb l'increment dels ingressos de la travessa, la rebaixa de l'IVA i altres aspectes amb Hisenda».

El Comitè Institucional de la Lliga, format pels dos vicepresidents d'aquest organisme, José Luis Astiazaran (Reial Societat) i Juan José Hidalgo (Salamanca), i el president del Tenerife, Víctor Pérez, en comunicació amb el director general del Celta, Alfredo Rodríguez, que era a Milà, acordaren ahir a Madrid presentar a l'assemblea aquesta possibilitat.

«En efecte, l'incompliment és clar. Tothom coneix les promeses realitzades a començament de temporada en aquest sentit i fins i tot es va arribar a configurar una comissió interministerial que es va reunir en una ocasió, encara que fos incompleta, però des de llavors no hem tornat a tenir notícies sobre el tema», va dir Fidalgo.

L'adjunt a la presidència de la Lliga va assenyalar que hi ha hagut «com una desatenció manifesta quant a la justa reivindicació del futbol». «Si bé és ver que no desitjam que la competició es paralitzi, també és cert que l'assemblea del pròxim dia 18 decidirà el que trobi oportú», va afegir.

Quant a guanys procedents de la travessa Fidalgo va recordar que des de l'any 1946 el futbol ha produït uns ingressos de 4.291.407.160.427 pessetes, de les quals gairebé la meitat s'ha destinat a premis. Segons Fidalgo l'Estat ha ingressat a les seves arques 1.873.574.385.803 pessetes i «el futbol, que és el generador d'això i configurat per societats privades, en una economia de lliure mercat només n'ha rebut 103.421.733.259».

«A part de les xifres, encara sembla un greuge major que les diputacions se n'emportin un 10'98 per cent, més que el futbol, que en percep el 10 per cent des de fa quatre anys», va afegir. «Amb Hisenda el futbol no pretén privilegis, sinó fórmules raonables. És del tot incomprensible que el futbol, que és tot un espectacle, pagui més del doble del que paguen els espectacles», es queixà Fidalgo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.