• Mín: 9.32°
17°

Troben mort Fabrice Salanson a l'hotel de concentració de l'equip

El francès, de l'equip La Boulangère, havia de participar en la cursa

El ciclista francès Fabrice Salanson, que havia de participar des d'ahir en la Volta a Alemanya, fou trobat mort a l'habitació de l'hotel on estava concentrat amb el seu equip, segons anuncià el director del conjunt La Boulangère, Jean René Bernaudeau.

Les causes de la mort de Salanson, de 23 anys i guanyador d'una etapa al Tour del Futur del 2000, no han transcendit. El director de la cursa, Roland Hofer, es limità a assenyalar que «la Policia Criminal ho investiga».

Esperança del ciclisme francès, Salanson «havia participat diumenge en una correguda; dilluns al vespre se sentia bé i es va colgar prest. El seu company d'habitació el va trobar mort avui -ahir per al lector- a les 8.30 hores», va precisar Roland Hofer.

L'equip ciclista de La Boulangère decidí renunicar a disputar la Volta a Alemanya, que començava ahir, després d'aquesta tràgica notícia. Salanson, nascut el 17 de novembre de 1979, havia debutat com a professional l'any 2000 en l'equip francès Bonjour i havia passat el darrer any en la formació de La Boulangere.

Quant al tema purament esportiu de la Volta a Alemanya, el ciclista teutó Erik Zabel, del Telekom va guanyar la primera etapa de la prova, entre Dresden i Altenburg, amb un temps de 4 hores, 43 minuts i 36 segons després d'imposar-se en un esprint massiu amb el qual els corredors finalitzaren un recorregut de 184 quilòmetres.

El segon lloc el va ocupar l'australià Stuart O'Grady (Credit Agricole), però una de les grans figures de l'etapa va ser el danès Joergen Bo Petersen (Fakta), que va protagonitzar una fugida de prop de 130 quilòmetres i que va ser neutralitzada pel grup quan faltaven devers 4.000 metres per a l'arribada. La seva aventura li permeté passar primer per dos ports de muntanya de tercera categoria.