nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Munar exigeix a Costa una rectificació pública en presència del president Antich

El conseller presentà un conveni que implicava el Consell sense el vistiplau de la institució

83220
Munar fa empegueir Costa davant Antich pel trot. | J.M.

Maria Antònia Munar exigí ahir al conseller d'Interior Josep Maria Costa una rectificació pública en presència del president Francesc Antich. El conseller Josep Maria Costa entregà dimecres al president de l'Esport Hípic de Mallorca i al president de la Federació Balear de Trot un conveni de col·laboració entre la Comunitat Autònoma i el Consell Insular de Mallorca en matèria de promoció del trot. El conveni, tal com avançà ahir Diari de Balears, comprometia Govern i Consell a fer una aportació anual de 2.400.000 euros al Consorci del Joc Hípic, que es faria durant el primer trimestre de cada any de durada d'aquest Conveni a parts iguals entre ambdues institucions. El conveni deixava clar també que el Govern de les Illes Balears crearia els jocs anomenats «Promoesport» i que es destinarien al Consorci del Joc Hípic de Mallorca una quantitat igual a la que es recapti de les apostes hípiques provinents d'aquests jocs.

Finalment, el conveni estableix la seva durada en cinc anys, prorrogables. Ahir dematí, després que Diari de Balears desvetllàs les intencions del conseller Josep Maria Costa, les reaccions de sorpresa i incredulitat no es varen fer esperar. Maria Antònia Munar, Miquel Nadal, Antoni Pascual i Nicolau Tous desconeixien les intencions del conseller Costa i el contingut del conveni redactat per la Conselleria d'Interior. Així, a la conclusió de les votacions de les propostes de resolució del debat sobre l'estat d'Autonomia, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, demanà explicacions a Costa i li expressà la seva sorpresa i indignació en comprovar com havia implicat el Consell de Mallorca sense haver consensuat el conveni de finançament del trot amb cap representant de la institució insular.

La conversa anà pujant de to, i fou necessària la intervenció tranquil·litzadora del president Antich. Munar, aleshores, exigí al conseller en presència d'Antich que clarificàs el més aviat possible que el conveni presentat a l'Institut de l'Esport Hípic i a la Federació Balear de Trot era una iniciativa únicament i exclusivament seva, sense el vistiplau del Consell de Mallorca. Munar, fins i tot, explicà a Costa i Antich que si no es produïa una immediata rectificació del conseller d'Interior convocaria els mitjans informatius per explicar personalment la intromissió patida. Munar estava especialment dolguda perquè Costa hagués compromès el Consell sense haver parlat amb cap interlocutor.

La reacció de la Conselleria d'Interior no tardà a produir-se, ja que a les 15.15 hores el gabinet de comunicació del Govern de les Illes Balears feia públic un aclariment de la Conselleria d'Interior respecte del conveni de col·laboració pel finançament del trot. «Des de la Conselleria d'Interior, emperò, es vol fer constar que aquesta iniciativa, que implicaria el Consell de Mallorca, encara no ha estat negociada ni consensuada amb aquesta institució. Per tant, aquesta iniciativa correspon únicament i exclusivament a la Conselleria d'Interior», deia textualment la Conselleria. Munar, lògicament, quedà satisfeta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.