• Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Vich aprofita la badada de Theunisse

El mallorquí s'adjudica la V Challenge després que l'holandès arribàs minut i mig tard a la sortida

El corredor mallorquí Abdon Vich va ser el guanyador absolut de la V Challenge Volta a Mallorca de ciclisme màster, que acabà ahir a l'ermita de La Victòria amb una contra rellotge de 5'3 quilómetres. El vencedor, segon a l'etapa, s'aprofità de la gran badada del seu potent rival, l'holandès Gert Jan Theunisse, el qual arribà un minut i mig tard a la sortida i perdia així totes les opcions de ser primer. A la categoria Màster 50 i 60, el triomf final fou per a l'holandès Joop Ribbers, que també va ser el vencedor de la crono.

La jornada d'ahir "tercera etapa de la Challenge" es presentava apassionant en les dues categories. A Màster 30, 40 i ciclomàster, Theunisse i Vich es jugaven el jersei daurat en un terreny molt més favorable a l'exprofessional holandès. No obstant això, els grans campions són capaços del millor i del pitjor, i ahir Theunisse ho demostrà. El corredor del Velo Sport-Poison es va entretenir escalfant-se abans de la sortida i arribà un minut i mig tard, temps que resultà definitiu.

Abdon Vich, aliè a tot el que s'esdevenia per darrere, realitzà una contra rellotge impecable i marcà el segon millor temps a l'ermita (nou minuts i 51 segons), només superat pel català Josep Maria Lloret, amb cinc segons menys. La gran crono del corredor de Son Ferriol, serví per enfundar-lo en el jersei daurat de vencedor final a la darrera prova de la V Setmana Internacional.

El segon classificat va ser el britànic John Charlesworth, a 38 segons de Vich, mentre que la tercera posició fou per a Theunisse, la dona del qual demanà a l'organització que no tingués en compte el minut i mig perdut a la línia de sortida, petició que va ser rebutjada. Theunisse s'hagué de conformar amb el gran premi de la V Setmana Internacional per la seva gran regularitat.