• Màx: 19°
18°

Pinczker i Van Kessel, els primers líders

El mallorquí Fermín Andrés acaba novè a Llucmajor i ja és el millor a la categoria Màster 60

56840
La Challenge comença amb hegemonia estrangera. | T.M.

La primera etapa de la V Challenge Volta a Mallorca de ciclisme Màster coronà ahir a Llucmajor l'austríac Werner Pinczker i l'holandès Jac Van Kessel com a primers líders de la ronda en categoria Màster 30, 40 i ciclomàster i Màster 50 i 60, respectivament. El millor mallorquí va ser Fermín Andrés, que acabà en novè lloc l'etapa i lidera provisionalment la seva categoria, màster 60, per davant del català Ramon Verdaguer.

La primera etapa de la Challenge, amb sortida i arribada a Llucmajor, va tenir com a principal protagonista el mal temps, que acompanyà els corredors durant tot el recorregut. La jornada s'inicià poc abans de les nou del dematí. Un total de 110 corredors de la categoria màster 50 i 60 començaren a donar pedals en direcció a Porreres. Els més veterans de la Setmana Internacional havien de recórrer un traçat de 60'2 quilómetres que passava per Montuïri, Sineu o Algaida i que posava el seu punt i final a Llucmajor.

El gran grup rodà compacte, controlant alemanys i holandesos el ritme de la cursa. La victòria d'etapa es jugà a l'esprint, on l'holandès Jac Van Kessel imposà la seva punta de velocitat per davant l'alemany Gasper Johannes, segon, i el també holandès Fred de Kinkelder, tercer. El mallorquí Fermín Andrés, que intentà l'escapada en l'etapa, arribà a línia de meta amb el mateix temps que el guanyador.

Més emocionant es presentava a priori la segona etapa del dia, per a màster 30, 40 i ciclomàster, tant pel recorregut (100'8 quilòmetres amb el port de tercera categoria de les costes de Son Palou) com per la presència dels exprofessionals Gert Jan Theunisse i Martin Ramírez, entre d'altres. L'etapa complí les expectatives i no va decebre ningú. Un atac del britànic Philip Axe serví per trencar la cursa poc abans de l'equador de l'etapa.

El mateix Axe, el seu compatriota John Charlesworth, el colombià Martin Ramírez i l'austríac Werner Pinczker formaren un quartet que ben aviat agafà un avantatge d'un minut i mig. El bon enteniment entre els escapats els va permetre conservar la renda entorn el minut i, malgrat la feina del gran grup per darrere, es prepararen per jugar-se entre ells el triomf de l'etapa. Philip Axe llançà l'atac a pocs metres, però va ser sobrepassat per Werner Pinczker i Martín Ramírez. Finalment l'austríac fou més ràpid.