algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
21°

Abdón Vich: «Lluitaré per fer podi a la Challenge»

Els ciclistes mallorquins volgueren donar continuïtat a la seva presència en el pòdium de la Copa d'Europa. La jornada d'ahir semblava d'extrema duresa pel gran grup, però tots lluitaren amb força per fer-se un forat entre els deu millors. Als màsters 50 i 60, Fermín Andrés (CC Montuïri-Túnel) es mostrà actiu, però el ritme imposat pels més joves de la categoria acabà passant factura, al llarg del recorregut per les carreteres de Calvià i amb l'arribada a Palmanova. Però fou a la segona carrera del programa del VI Trofeu Internacional de Màsters, quan els corredors de la terra destaparen el millor del seu repertori. Entre els màsters 30, 40 i cicloesportistes, la figura d'Adón Vich es deixà veure amb prestesa a mesura que els quilòmetres anaven avançant.

El ciclista del CC Montuïri-Túnel intentà demarrar i ho aconseguí, però la feina del gran grup frustrà en un primer moment les seves il·lusions. Més tard, amb l'arribada a l'horitzó, Vich aconseguí ficar-se en un grup que semblava que es jugaria la victòria. Toni Vives (AC Sineu) també aconseguí fer-se un forat i les esperances creixien en ple descens. Però les circumstàncies de la carrera feren que Matias Grumnie, Xavier Pérez, Martín Ramírez i l'inesgotable Philip Axe fessin valer la seva major prestesa amb els pinyons i partissin en solitari cap a l'arribada.

Darrer esforç La victòria fou per a Matias Grumnie, però Abdón Vich no es rendí i resistí fins a la meta en un tram final que prometia. El podi estava assegurat, al temps que Toni Vives, desafortunadament, es despenjava del grup. En un apurat esprint entre Vich i Buben per la cinquena posició, el bielorús sortí victoriós a la foto-finish, però així i tot, el deixeble de Vicenç Vaquer es mostrava satisfet. «M'he trobat bé, aquesta és una prova de nivell per començar. A més, la muntanya és un terreny en el qual puc pedalejar de forma còmoda, però les arribades no em van tan bé, malgrat que ho he intentat», manifestava un Abdón Vich, que no podia amagar la satisfacció.

Respecte la carrera, el ciclista del Montuïri-Túnel comentava que «fins a Galilea tot ha anat bé, però en el descens no ens hem entès i partiren quatre ciclistes». Conèixer el terreny és un punt a favor dels mallorquins que prenen part a la V Setmana Internacional de Ciclisme Màsters, «i es nota, malgrat que la categoria d'alguns dels participants no entén d'aquestes coses. Però som optimista, i amb el suport del meu equip, lluitaré pel podi final a la Challenge», digué Abdón Vich, amb el somriure al rostre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.