algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Triomf històric d'Alberto García

El madrileny va fer vibrar la seva ciutat amb la victòria als 5.000

Alberto García, amb la seva victòria en els 5.000 metres, i Reyes Estévez i Mayte Martínez, segons en 1.500 i en 800 metres, respectivament, lideraren la bona actuació dels espanyols a la primera jornada de la XI edició de la Copa del Món, que es disputa entre ahir i avui a l'estadi madrileny de La Peineta. García, que va ser dut en sopols en els darrers metres pel seu públic, va sumar amb el seu brillant triomf als 5.000 metres l'estrena triomfal de l'atletisme espanyol en una prova de la Copa del Món, per la qual cosa ha hagut d'esperar denou edicions.

Per la seva banda, Reyes Estévez va estar sempre als primers llocs d'una cursa de 1.500 correguda a bon ritme, amb l'americà Seneca Lassiter, amic de Bernard Lagat, tirant de forma descarada a favor del kenyà, que acabà guanyant la prova. Marion Jones va tornar a regnar en la Copa del Món amb el seu triomf a l'hectòmetres femení. Jones va marcar un temps de 10.90 sobre una pista mullada per la pluja i repetí el triomf de fa quatre anys a Johannesburg, on obtingué les seves millors marques.

L'equip espanyol acabà el dia, marcat per la pluja que va obligar fins a tot a témer per la suspensió durant alguns minuts, en uns excel·lents sisè (en homes) i setè (en dones) lloc que el fa somiar a millorar de llarg la seva anterior actuació com a amfitrió a Barcelona'89, on es va aconseguir evitar la darrera posició en ambdúes categories. Àfrica, gràcies al seu domini a les proves de mig fons i alguna sorpresa en velocitat, va concloure la primera jornada com a líder de la categoria masculina amb 65 punts, seguida molt de prop per Estats Units (61) i Europa (60). En dones, el domini fou de les europees, que començaran la darrera jornada amb un punt d'avantatge, 63 per 62, sobre les russes, i amb tres sobre Estats Units.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.