cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Danilo di Luca sorprèn en el primer esprint

El corredor del Saeco es va imposar després d'un final de meta molt mogut en què destacà Sevilla

L'italià Danilo di Luca, de l'equip Saeco, va sorprendre els grans especialistes de les arribades massives i es va apuntar a l'esprint la segona etapa de la Vuelta a Espanya, disputada a través de 144 quilòmetres entre València i Alcoi, on Joseba Beloki, de l'ONCE, va mantenir el jersei d'or. Di Luca, de 26 anys, va guanyar amb un temps de 3h 59:35 i es va colar de convidat estel·lar al terreny dels homes bòlit, massa preocupats en el marcatge entre si. Va relegar a la segona plaça l'alemany Erik Zabel i el suís Oscar Camenzind, del Phonak, que va ser tercer. L'espanyol Oscar Freire es va col·locar malament, va seguir la roda de Cipollini i va acabar perdut en l'anonimat. L'italià va aconseguir la seva setena victòria de la temporada i la primera a la Vuelta.

D'aquesta forma, Di Luca va ajudar el seu equip a superar la clatellada de la contra rellotge per equips, en la qual en va cedir 1:13 amb el seu líder Gilberto Simoni com a gran perjudicat d'aquesta segona etapa. En la primera jornada en línia marcada per la infructuosa escapada de 114 quilòmetres a càrrec de l'espanyol Germán Nieto (Relax) i el francès Mederic Clain (Cofidis), el grup va patir els rigors de la intensa calor, Beloki va conservar sense problemes el mallot d'or i un dels favorits, Óscar Sevilla, es va mostrar en els darrers quilòmetres en una escapada de sis homes que va acabar a 1.000 metres de meta.

Nieto i Clain van inaugurar al quilòmetre 11 l'apartat d'escapades de la Vuelta. En bona harmonia i amb tota la il·lusió del món van anar obrint diferències fins a assolir la màxima de 10.18 al quilòmetre 65. L'accelerament del Kelme a l'alt del Portillol, de primera categoria, reduí diferències, però els equips encara no es definien. L'ONCE treballava per mantenir l'escapada i Mapei, pensant en Freire, passava al comandament més tard. Al primer pas per Alcoi (km.118) els escapats només disposaven d'1:43 de renda. Un altre grup, amb el vencedor del Gir Paolo Savodelli passava a més de 9 minuts. El rapat Nét i el seu company Clain s'anaven fent a la idea que la glòria s'esfumava a marxes forçades, fet que es va produir en el quilòmetre 125.

A l'alt del Revolcat, a 17 kms de meta, van passar al capdavant David Etxebarria (Euskaltel) i Benjamín Noval (Relax) i a continuació en el descens van obrir un petit buit. Per darrere, Óscar Sevilla va arrossegar a la persecució el seu company Alejandro Valverde, el portuguès de l'ONCE José Azevedo i Carlos Torrent (Jazztel). Els Kelme, a casa, cercaven fer alguna cosa sonada. A 4 quilòmetres d'Alcoi, sis homes formaven el cap de cursa. Al grup principal els equips dels esprintadors no assumien la responsabilitat de la cacera. El manxec Sevilla, en una ostentació d'esforç, va intentar la campanada davant la passivitat del grup, però s'hi uní Paco Mancebo (iBanesto.com) i aquest va arrossegar, va espavilar per ventilar la victòria a l'esprint. A la recta de meta, i aprofitant-se del marcatge mutu entre Cipollini, Zabel i Freire, va emergir per sorpresa Danilo Di Luca per apuntar-se la seva primera victòria d'etapa a la Vuelta i deixar amb un pam de nas els esprintadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.