algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Olaizola és el primer recanvi de Niño

El lateral basc assegura que està «mentalitzat per jugar allà on vulgui l'entrenador»

Les molèsties de Fernando Niño a la cuixa faran recordar a Javier Olaizola els pocs partits en què ha hagut de jugar de central durant les darreres temporades. Sort en té Gregorio Manzano que el defensa basc és un comodí i pot ocupar les dues posicions, perquè en cas contrari, no podria haver solucionat la possible baixa de Niño al partit de Copa del Rei contra la Gramenet i, fins i tot, contra el Celta de Vigo a la Lliga. El jugador està preparat per ocupar qualsevol posició que li sigui ordenada per Manzano, però de moment no es fa cap plantejament. Com fins el moment, Olaizola se sabrà adaptar a les necessitats d'un equip que li ha sabut treure molt de rendiment.

«Jo estic mentalitzat per jugar allà on em posin. Aquesta setmana està destinada a acumular feina i carregar les cames... De moment, no pens jugar de central», explicà ahir el jugador després de l'entrenament matinal. No seria la primera vegada que Olaizola ocupa la demarcació de central. Ja en l'època d'Hèctor Cúper, el tècnic argentí no dubtà a recórrer al defensa basc per solucionar les baixes en defensa, com per exemple a principis de la temporada 1998/99, quan Olaizola va haver de suplir la baixa de Marcelino en el partit contra l'Espanyol.

El basc també fou central en alguns partits comptats amb Fernando Vázquez a la banqueta. El tècnic vermellenc va haver de utilitzar Olaizola com a central. Nadal i Fernando Niño, els dos únics centrals nats de l'actual plantilla, es lesionaren durant el mes d'abril del 2000 i el jugador vermellenc ocupà la posició de central contra l'Alabès i el Betis. La temporada passada, Sergio Kresic també el va necessitar per cobrir baixes.

Nadal, per sanció, i Niño, per lesió, varen deixar novament la porta del centre de la defensa oberta a Olaizola. En un partit clau a Son Moix contra la Reial Societat, el basc ocupà la posició de lliure en l'habitual defensa de tres centrals que utilitzava el tècnic croat. Poc abans, a l'Insular de Las Palmas, també es va poder veure Olaizola ocupant l'eix de la defensa. El cos tècnic decidirà finalment si és Olaizola que ocupa la posició de central, però ja saben que el tenen disponible per solucionar els problemes de baixes a la defensa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.