nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

Alemany: «La propietat imposa l'autofinançament»

El president del club diu que no està enfadat amb Asensio Mosbah i afirmà que l'equip és millor que el que fou tercer

78476
Alemany té clar que la plantilla és millor que l'any passat i l'anterior. | T.M.

Mateu Alemany va fer balanç de la pretemporada del Reial Mallorca, assegurà que no es poden treure conclusions d'un sol partit de Lliga, s'aventurà a assenyalar que l'actual plantilla és millor que la que aconseguí finalitzar en tercera posició, i manifestà que la filosofia de club adoptada per la propietat és l'autofinançament. «Com a introducció, us diria que l'equip de gestió del club ha passat una pretemporada dificilíssima. Tots els clubs de futbol estan en una situació econòmica i financera molt complicada. El Mallorca no s'escapa d'aquesta situació. Aquestes dificultats continuaran», començà dient Mateu Alemany. Interrogat sobre si Manzano estava satisfet amb la plantilla, el president assegurà, sense dubtes, que sí. «De les converses que he tingut amb ell sempre s'ha derivat que estava molt content amb aquesta plantilla. De fet, ell ha participat en la seva confecció».

Així mateix, es confessà personalment content amb l'equip. «Hem d'intentar ser objectius. De moment, us diria que el Mallorca ha incorporat sis fitxatges per al seu primer equip. Del Mallorca ha sortit un sol jugador dels anomenats titulars. Aquest fet, just des del punt de vista numèric, ja és significatiu. Crec que s'estan fent valoracions precipitades de determinats futbolistes i de la plantilla en funció d'un partit. Per valorar la plantilla, s'hauria de ser més prudent, esperar més temps. Crec que les incorporacions han estat bones, adequades», indicà. Alemany explicà que els millors fitxatges de l'equip són, sens dubte, Etoo i Ibagaza. «Us vull recordar que si hi ha dos fitxatges importants enguany són Etoo i Ibagaza. S'han rebutjat ofertes importantíssimes pels dos. Són els nostres jugadors diferencials», manifestà.

El president reconegué que Manzano havia sol·licitat un central, però precisà que no en trobaren cap en el mercat. «És cert que, després de la lesió de Lussenhoff, tenim una certa mancança en aquesta zona. Podíem optar per fitxar un central d'un nivell mitjà o fitxar-ne un que pogués ser un futbolista important a la plantilla del Mallorca a les pròximes temporades. En el mercat no hem trobat aquest futbolista. Per dur una mitjania, ens estimam més comptar amb les alternatives que ofereix l'actual plantilla. Nosaltres seguíem Pablo Amo, però el Deportivo ho va fer impossible. Fitxar per fitxar mai no ha estat la nostra política», digué.

El president assegurà que no té cap queixa de la propietat i que té clar que l'autofinançament és imprescindible. «Aquesta etapa, amb sis temporades consecutives, és atípica dins la història del Mallorca. El club s'ha d'autofinançar i l'actual situació del mercat ens perjudica, perquè nosaltres hem adoptat una situació de risc. Nosaltres, amb uns ingressos de 3.000-3.200 milions de pessetes anuals, ens trobam amb una despesa d'entre 6.000 i 6.500 milions de pessetes. Si el mercat no dóna per traspassar, ens trobarem en situacions econòmiques difícils. No és cap novetat que la propietat del Mallorca ha adoptat l'autofinançament com a filosofia», explicà.

Alemany assegurà que l'actual plantilla és superior a la de la temporada passada i l'anterior, quan l'equip fou tercer. «Aquesta plantilla és superior a la de l'any passat i l'anterior, quan vàrem ser tercers. Què farà el Mallorca enguany? Dependrà de moltes circumstàncies», indicà. Finalment, Alemany negà que estigués disgustat amb la propietat. «Les regles de joc entre la propietat i els gestors d'aquest club estan clares des de fa dos o tres anys. El club ha de viure dels seus propis recursos. Nosaltres tenim l'obligació d'autofinançar-nos. No hi ha aportacions de capital, no hi ha fitxatges finançats o avalats per la propietat. Ho sabem. No puc estar molest per una regla de joc que conec des de fa temps. Com conec el tema, no hi ha motiu per enfadar-me per una situació que ja està clara», acabà dient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.