algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Tot queda igual després de la suspensió

«Caixa Galicia» i «Retevisión» s'aferren al lideratge perquè el vent evità la disputa de la cinquena regata

Les coses es queden com estaven. Les dues regates programades per a la jornada d'ahir es varen haver de suspendre a causa dels constants canvis en la intensitat i en la direcció del vent. Així doncs, a falta de dues jornades per a la conclusió d'aquesta edició de la Copa del Rei, el Caixa Galicia de Roberto Bermúdez i el Retevisión de Jordi Calafat conserven el lideratge a la categoria IMS 500 i IMS 600 respectivament. La primera de les proves programades per a la jornada d'ahir va començar una hora i mitja més tard, ja que bufava un vent que feia molt complicada la navegació. Després de dues hores de competició, però, el Comitè de Regates de la Copa del Rei decidí suspendre la prova.

Al grup A, en el moment de la suspensió, el Azur de Puig de la infanta Cristina encapçalava la flota, seguida de prop pel Barco Espirito Santo de Laureano Wizner, i el líder Caixa Galicia. D'altra banda, a l'IMS 600 el Zurich de Jan Santana liderava la flota, seguit pel Retevisión, i l'ONO d'Iñaki Castañer. El propi Castañer afirmà al final de la regata que la suspensió de la prova havia estat «precipitada». L'embarcació que patroneja ocupa la tercera posició a la general, i en el moment en què es va produir la suspensió es trobava en disposició de retallar-li punts al líder Telefònica Movistar.

El vaixell de Pedro Campos es trobava alguns llocs per darrere de l'ONO i del Retevisión. Castañer argumentà que en cap moment la intensitat del vent havia baixat dels sis nusos i mig. Tot i així, admeté que «l'anulació de la prova a la Clase IMS 500 havia estat ben feta». Si dimecres el vent va afavorir que es veiés una de les regates d'altura més espectaculars i ràpides que es recorden, ahir aquest mateix vent va provocar la suspensió de les proves. I és que en aquest esport la climatologia és sempre determinant, tant en els aspectes positius com en els negatius. L'anul·lació de les proves per causes climatològiques és un fet que s'ha donat en repetides ocasions a passades edicions de la Copa del Rei de Vela. L'any passat sense anar més lluny.

Així, doncs, a falta de quatre proves per a la conclusió de la regata, la classificació general es queda com estava. Caixa Galicia i Retevisión són encara més líders després que la suspensió de les regates d'ahir els acostin més al dia de l'entrega de premis. Els grans perjudicats de la jornada d'ahir varen ser, lògicament, els principals perseguidors dels líders a les categories IMS 500 i IMS 600, que s'han vist privats de dues proves amb les quals contaven, per tal de disputar la primera posició als seus respectius grups.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.