ESPANYA 0

HOLANDA: Van der Sar, Reiziger, Frank de Boer, Stam, Numan, Makkay, Cocu, Van Bommel, Overmars, Kluivert i Hasselbaink.
A la segona part jugaren Van Bommel, Peaawee i Sikora.
ESPANYA: Cañizares, Puyol, Hierro, Nadal, Juanfran, Joaquín, Helguera, Sergio, De Pedro, Raúl i Morientes.
A la segona part sortiren Tiko, Capi, Diego Tristán, Curro Torres, César, Vicente i Valerón.
ÀRBITRE: Karl Erik Nilsson (Suècia). Amonestà Puyol i Joaquín per part de la selecció espanyola, i ningú per part de l'holandesa.
1-0: minut 32, Frank de Boer.

Holanda s'imposà 1-0 a la selecció espanyola en partit de preparació per al proper Mundial i que es disputà a Rotterdam. Que el futbol holandès no passa pel seu millor moment és conegut, però la selecció taronja és sempre un rival d'entitat, estigui classificat o no per al Mundial. El combinat de José Antonio Camacho s'enfrontà ahir al de Dick Advocaat, que substituí Van Gaal després d'una de les desfetes més importants d'Holanda en tota la seva història, en el penúltim assaig abans de la fita mundialista. Era un amistós, però alhora una pedra de toc molt important per calibrar l'estat de forma dels espanyols i perquè el de Cieza acabi de decidir-se pels jugadors que s'endurà a Corea i al Japó.

No començà malament Espanya, que controlà sense angoixes l'atac local. Malgrat tot, a poc a poc els amfitrions es feren amb el control del joc i als vint-i-cinc minuts avisaren amb un xut llunyà del blaugrana Cocu que aturà sense problemes Cañizares. A la mitja hora de partit fou l'exatlètic Hasselbaink qui provà les qualitats del primer porter de Camacho, però no perdonà un minut després Frank de Boer, amb una excel·lent rematada de cap a la sortida d'un córner, en una errada de tota la defensa espanyola, inclòs el porter. El gol, tanmateix, no va fer espavilar els visitants, que demostraven un inusual nerviosisme. D'altra banda, la inèdita línia d'atac formada per De Pedro, Joaquín, Raúl i Morientes, gairebé no creà perill sobre la porteria de Van Der Sar. Amb l'u a zero en el marcador de l'estadi De Kuip de Rotterdam s'arribà al descans i molt havia de millorar Espanya si no volia sortir derrotat de l'amistós.

A la represa, el tècnic murcià donà entrada a la resta de convocats, però els taronges continuaren sent superiors i Makaay, als set minuts d'aquesta segona part, pogué fer el segon quan rematà sol des de l'àrea petita. El primer xut a porta amb cert perill del combinat espanyol trigà una hora a arribar i fou a càrrec del debutant Capi. Escàs bagatge per a la que se suposa que és una de les «favorites» a guanyar el proper Mundial.

En el darrer quart d'hora de partit fou quan els espanyols, ahir de blanc, cercaren amb més insistència el gol de l'empat. Diego Tristán, que sortí en aquesta segona part, donà un altre aire a l'atac i va fer jugades que deixaren palesa la seva classe i demostraren que és, ara per ara, el davanter més en forma del país. Però ahir no va ser la nit d'Espanya i els holandesos, amb un món de jugadors que disputen la nostra Lliga, varen saber controlar en tot moment el seu rival. Al final, triomf taronja que deixa un cert regust amargant a l'expedició que ens ha de defensar a la màxima competició de seleccions. Vist el que s'ha vist, Espanya tornarà a fracassar si juga com a Rotterdam, malgrat que sempre ens queda l'esperança que era un amistós, que els futbolistes no s'entregaren al màxim i que davant hi havia un rival que coneixia molt els seus contrincants. Qui no es consola és perquè no vol.