algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Una victòria és del tot imprescindible

El Drac Inca s'enfronta al Sondeos, que guanyà el Cornellà després de sis derrotes

El Drac Inca no es pot permetre cap derrota més al Palau d'Esports, on avui, a les 21 hores, rep el Sondeos del Norte, de la Corunya, amb l'andalús Germán Morales Ruiz, a la LEB des de 1996/97, i el castellanolleonès Miguel A. Palenzuela Pastrana, en aquesta divisió des de 1998/99, com a àrbitres. L'equip gallec està encara pitjor que els homes de José Luis Oliete, amb un triomf menys. Cinc equips lluiten per evitar haver de disputar els play-off de descens: Drac Inca i Ulla Oil Rosalía de Castro, amb nou victòries, i CajaSur Còrdova, Sondeos del Norte i Llobregat Centre, amb vuit.

El Sondeos es va imposar amb claredat en la darrera jornada al Centre Llobregat, de Cornellà, després d'haver encaixat sis derrotes consecutives. L'expedició corunyesa es desplaçà a Mallorca amb dos jugadors, tocats, l'ala pivot Gustavo Díaz i el base Lolo Castro, que probablement jugarà infiltrat si és necessari. La banqueta té només un estranger, el nigerià Txima Valentine, un pivot de 2.03 metres i 32 anys, que en els 25 partits disputats ha sumat 344 punts.

El Sondeos té dos exjugadors del Drac, el pivot Dani Merchán, donat de baixa per baix rendiment, i Llorenç Mons, que va aconseguir sis cistelles triples de sis intents davant el conjunt de Cornellà. Joan Riera, un base del planter del Sant Agustí, és actualment el base titular i molt popular entre el públic del poliesportiu de Riazor. Els pivots Darío Quesada, exjugador del Reial Madrid, i Pablo Esmoris, juntament amb l'aler Manuel Pereira i el nou reforç, l'uruguaià Juan Camilo Riveiro, completen l'expedició del Sondeos.

Una victòria local passa per un millor enteniment de la parella estrangera, Green i Ledbetter, com també per una millora del joc dels jugadors estatals. El Drac ha deixat fugir punts del Palau que ara necessita i no es pot permetre cap derrota més davant la seva afició. José Luis Oliete pot disposar de tots el seus efectius per a aquest important enfrontament. El suport de l'afició, sobretot dels penyistes de les Bèsties Negres, serà una ajuda important.

Un calendari desfavorable  
El Drac Inca té un calendari desfavorable en l'esprint final de la Lliga regular. Dos partits al Palau d'Esports: davant Sondeos del Norte, de la Corunya, i COB, d'Ourense. I dos a fora: visita el Lleó Caja España i Ciudad de Huelva. Si perd amb el cinc gallec serà gairebé impossible evitar els play-off de descens. I guanyant necessita almenys una victòria en els tres partits més que ha de disputar. Les derrotes al Palau d'Esports passen ara factura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.