algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Xavi Torres: «Ara m'aturen pel carrer a Madrid»

El nedador reconeix que el «Límit 24 hores» li ha donat reconeixement internacional

El nom de Xavi Torres, tan conegut en el món de l'esport paralímpic en la darrera dècada, ha sobrepassat límits poc coneguts per ell després de nedar 24 hores seguides a les piscines de Son Hugo. Gràcies a aquesta gesta el coneixen internacionalment. 24 hores han servit per reconèxier una carrera de molts d'anys guanyant innombrables medalles.

«No deixa de ser una paradoxa», reconeix el nedador mallorquí, «però és normal que succeeixi això, perquè es tractava d'un repte que surt de la normalitat i que dóna un toc d'espectacle a la part esportiva, i això atreu l'atenció dels mitjans». Ara bé, la polseguera que ha aixecat «és molt positiva per al conjunt de l'esport paralímpic». «A més, crec que si el rècord ha tingut tant de ressó ha estat gràcies al meu palmarès», afegeix. Tot i això, la seva vida no ha canviat gaire. «Continuu amb el mateix ritme, els mateixos horaris, però he notat que som més conegut fora de l'Illa. Sé que aquí sempre he estat molt conegut i se m'estima molt, però, per exemple, a Madrid m'atura la gent pel carrer i abans no passava».

Torres continua en bona forma quant a la competició, tot i haver estat set mesos realitzant un entrenament destinat a treballar exclusivament la resistència. El mallorquí va participar en quatre proves als Campionats d'Espanya Open d'Hivern, el cap de setmana passat a Madrid, i n'ha tornat amb quatre medalles "tres d'or i una de plata. El campió paralímpic només s'ha pogut preparar durant quinze dies per a aquests campionats després del «Límit 24 hores», però el rendiment no se n'ha ressentit.

«La clau és que he anat de manera molt tàctica, és a dir, dosificant molt les forces. Llevat dels 50 metres papallona, que és una prova molt explosiva, he mirat de dosificar les forces i de no arriscar gaire al principi», assegura Torres, que afegeix: «Això s'ha acabat notant en les marques, que són molt discretes». De fet, el mallorquí no ha pogut aconseguir de moment la marca mínima per participar a la prova dels 150 estils als pròxims Mundials de l'Argentina. De tota manera, Xavi està convençut que la marca acabarà caient en les properes cites.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.