nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

El Barcelona torna a ser el líder després de la derrota d'Unicaja

El Madrid es revenjà de l'eliminació copera contra l'Estudiantes

La Lliga ACB no està menys boja que la de futbol. El líder canvia de nom cada setmana i aquesta jornada no ha estat una excepció. El Barcelona recuperà el lideratge que li havia pres l'Unicaja de Màlaga, gràcies a la seva victòria i a la derrota del conjunt andalús. El Barcelona va fer el que tocava ahir horabaixa contra el Canàries Telecom al Palau Blaugrana (98-70). Els homes d'Aíto García Reneses apartaren les seqüel·les de la recent decepció a la Copa del Rei i solucionaren sense problemes el compromís.

L'Unicaja, en canvi, demostrà un cop més que el lideratge li crema en excés i no va ser capaç de guanyar el derbi andalús contra el Caja San Fernando sevillà (78-69). La manca de consistència en els darrers minuts i l'absència d'encert en els tirs lliures precipitaren el conjunt malagueny a la sisena derrota de la temporada. Mentrestant, les esperances dels sevillans per endinsar-se en les vuit primeres posicions reviuen.

A Madrid, l'horabaixa de dissabte, el Reial Madrid es va treure el mal sabor de boca de la derrota copera contra el seu etern rival, l'Estudiantes. Els d'Scariolo realimentaren la seva moral i deixaren enrere els dubtes. L'encert en el llançament exterior "15 triples de 27 intents" d'Alberto Herreros, Sasha Djordjevic i Stefano Attruia, tallaren dràsticament el domini dels contraris. La ressaca de la Copa no es va notar a Barcelona ni a Madrid, però sí a València, on el Tau de Vitòria, vigent campió del torneig del KO, va deixar escapar el triomf contra el Pamesa València. El joc interior del Pamesa i la feina i els punts de Hopkins i Alston lligaren de mans i peus els bascos.

El Joventut va perdre contra el Casademont Girona en el derbi català de la jornada, però s'acomoda a la zona del play-off pel títol, juntament amb el Fòrum de Valladolid i el Fuenlabrada madrileny. Aquests dos darrers equips s'han instal·lat definitivament a la zona noble a costa dels dos equips que semblen condemnats al descens. El Fòrum, amb el petit Rubén Garcés, no va tenir pietat del Gijón, apartat de la salvació per quatre derrotes. Mentrestant, l'equip d'Óscar Quintana va patir per doblegar el Cantàbria Lobos (83-82), que sembla que, amb un triomf més que els asturians, vol esgotar fins al final les seves darreres opcions de salvació. La victòria del Lleida a Granada manté els catalans a l'equador de la classificació i el misteri als andalusos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.