cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Son Moix està llest per dictar sentència

El Mallorca es juga quinze dels vint-i-quatre punts que queden en joc a casa, davant la seva gent

58340
Els jugadors vermellencs celebren un gol en un partit recent a Son Moix.Fotos: T.M..

El Mallorca iniciarà diumenge la recta final de la cursa per la salvació. La zona baixa de la classificació és un mocador "set equips estan separats per només dos punts" i qualsevol detall, encara que sigui insignificant, pot ser decisiu d'aquí al final de la temporada per quedar a Primera o per davallar a Segona. Son Moix jugarà un paper determinant per als vermellencs en els vuit partits que encara queden per disputar d'aquí al final de la competició, ja que l'estadi palmesà acollirà més de la meitat dels punts que estaran en joc fins aleshores.

Així, sembla inevitable pensar que els homes de Sergio Kresic hauran de fer el que no han pogut fer fins ara: convertir Son Moix en un fortí. La permanència a Primera Divisió passa per assegurar els punts que es posaran en joc a Palma. Si els vermellencs treuen quinze dels 24 punts que queden, la Segona Divisió serà només un malson. Però si el Mallorca no és capaç de fer valer el factor camp, és més que probable que la categoria de plata sigui una realitat. Els bruixots de la Lliga col·loquen en 42 punts la barrera que separa els equips que quedaran a Primera dels que se n'aniran a Segona, i als illencs els en queden encara vuit per arribar a aquests registres.

Diumenge, un company de fatigues visita Son Moix. La Reial Societat arribarà a Palma per certificar el bon estat de salut que li han donat la destitució de Toshack i la incorporació del nou cos tècnic, encapçalat per Roberto Olabe. Els illencs guanyaren a Anoeta en la primera volta i seria molt important repetir el resultat amb vista a l'average particular.

Després serà l'Espanyol l'equip que passarà per Son Moix. Els catalans són un dels pocs equips que es troben en terra de ningú, un fet que els beneficia en moltes d'ocasions pel fet que tenen menys pressió que no un equip que hagi de menester els punts amb més urgència. Els de Paco Flores són lluny dels llocs que donen accés a la UEFA i es troben a un del 42 punts que poden certificar la salvació.

El València, el Betis i el Valladolid seran els darrers que visitaran els vermellencs fins al final de la Lliga. Els dos primers lluiten pel títol de Lliga amb el Deportivo i amb el Reial Madrid i a Palma es jugaran una part de les seves opcions. El Valladolid, igual que l'Espanyol, pareix que ja ha fet tot allò que havia de fer en aquesta Lliga. La derrota patida pels vermellencs fa quatre jornades (0-4) amb el Sevilla a casa pareix que ha fet bé al conjunt illenc, que no ha perdut cap partit des de llavors. La prova de foc tindrà lloc en els pròxims quinze dies, ja que els de Kresic es jugaran davant la seva gent en dos partits consecutius una bona part de les seves opcions de quedar entre els millors.

Son Moix en la Lliga  
El Mallorca no ha aconseguit sumar ni la meitat dels punts que s'han posat en joc fins ara a l'estadi de Son Moix. Els illencs han fet 19 punts dels 42 que s'han disputat al camp palmesà. De fet, els registres de l'equip de Kresic com a local són gairebé idèntics als que ha aconseguit fora camp (15 punts). El Mallorca ha guanyat cinc partits "Bilbao, Deportivo, Osasuna, Rayo i Tenerife", n'ha empatat quatre "Alabès, Barcelona, Màlaga i Madrid" i n'ha perdut cinc "Celta, Las Palmas, Saragossa, Sevilla i Vila-real. Han volat massa punts de Son Moix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.