cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

El FC Barcelona, a quarts per la porta gran

L'històric triomf dels catalans a l'Ali Sami Yen els permet acabar com a campions de grup

GALATASARAI 0
BARCELONA 1

GALATASARAI SK: Mondragón, Korkmaz, Pérez, Berkant, Emre Asik, Ergün Penbe, Fleurquin, Ayhan Akman, Arif Erdem, Umit Karan i Hasan Sas.
Radu per Ayhan Akman i Suat per Erdem.
FC BARCELONA: Bonano, Puyol, Christanval, Abelardo, Coco, Gabri, Xavi, Rochemback, Luis Enrique, Overmars i Kluivert.
Motta per Overmars i Reiziger per Luis Enrique.
ÀRBITRE: René Hj. Temmink (holandès). Amonestà Niculesco per part del Galatasarai i Luis Enrique i Bonano per part del FC Barcelona.
GOL:
0-1: minut 57, Luis Enrique.

El FC Barcelona s'imposà 0-1 al Galatasarai turc en el darrer partit de la segona fase de la Lliga de Campions, disputat a l'estadi d'Ali Sami Yen d'Istanbul, i que classificà els catalans per als quart de final de la competició com a campions. El partit més decisiu per al Barça aquesta temporada començà amb sorpreses. Amb un rival de blanc, els blaugrana no ho foren i sortiren a la gespa de l'Ali Sami Yen de blau, segurament per superstició. En l'alineació titular sorprengué la presència d'Abelardo per Frank de Boer i l'absència de l'argentí Saviola en favor d'Overmars. Segurament un Carles Rexach amb la corda al coll volia reservar-se alguna carta per si les coses no anaven bé.

Els catalans jugaven a dues bandes. En cas d'empat a Turquia, necessitaven que el Liverpool no guanyàs la Roma o que ho fes per un gol o cinc de diferència a Anfield Road. De ben segur que més d'una orella a la banqueta blaugrana era a Liverpool. Per altra part, als turcs només els valia un triomf per classificar-se. El Galatasarai inicià el matx decidit a guanyar com sigui. L'ambient era l'esperat, però no per això menys impressionant. Els catalans semblaren sortir tranquils, conscients que el seu moment arribaria i que no era en els primers minuts de joc. Es limità a contenir una pressió rival que només li permetia dominar la possessió de pilota però no crear gaire perill sobre la porteria de Bonano.

Per contra, la velocitat d'Overmars i les passades llargues de Xavi eren la millor opció dels homes d'un Rexach aparentment tranquil. La primera part, avorrida però esperançadora pels interessos culés, acabà amb un empat a zero i amb només una ocasió clara de gol, quan al quart d'hora Rochemback llançà un potent xut des de fora de l'àrea que rebutjà a córner el porter Mondragón. Com era d'esperar, la represa fou ben diferent. L'equip de Mircea Lucesco es jugà el tot pel tot. Això provocà molts espais enrere que foren aprofitats pels davanters rivals. Així, als dotze minuts, un contracop amb tres xuts a porta culminà amb una rematada de Luis Enrique al fons de la xarxa turca en un gol que valia, en aquell moment, no nomé la classificació sinó el primer lloc del grup. El Liverpool guanyava la Roma i anglesos i catalans eren a semifinals.

Passava el temps i els diables vermells marcaren el segon. Això feia que un empat no servís al Barça, que només vencia per la mínima a Istanbul. Però el final del matx fou relativament còmode i només les innumerables ocasions desaprofitades pels davanters catalans hi posà un mica d'emoció. Els tres xiulets de l'àrbitre certificaren el passi dels blaugrana, a més com a campions de grup, després d'un triomf històric a Istanbul.