algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Barcelona se la juga a l'infern turc

El conjunt de Rexach necessita el triomf davant el Galatasarai per assegurar-se la classificació

El Barcelona es juga avui (20.45 hores/TVE-1) a l'estadi Ali Sami Yen d'Istambul la classificació per als quarts de final de la Lliga de Campions amb el Galatasarai. Un triomf asseguraria la classificació per a quarts de final al conjunt català, independentment del resultat que es pugui produir a Anfield entre el Liverpool i la Roma. Els quatre equips del grup B mantenen opcions de classificació en una darrera jornada d'infart "tots passen si guanyen i diuen adéu si perden, mentre que els empats propicien les caramboles.

El Barça, i sobretot el seu tècnic, Carles Rexach, se la juga sense la seva gran estrella, el brasiler Rivaldo, en un dels pitjors escenaris possibles, l'estadi Ali Sami Ien, on no guanyà en les seves dues visites anteriors, i on tampoc no ho ha fet cap equip europeu des del 1999. En aquesta ocasió, a més, promet ser un estadi encara més hostil, ja que el Galatasarai també té opcions. El conjunt turc ha descansat aquest cap de setmana per preparar un partit declarat «d'interès nacional» a Turquia, i pels incidents patits pels turcs fa una setmana a Roma.

Així, ser o no ser, ja que no hi haurà segona oportunitat per continuar amb vida en la màxima competició europea. Si el Barça guanya, acompanyarà el Reial Madrid i el Deportivo als quarts de final; si empata, tot dependrà del Liverpool-Roma; i si perd, adéu a Europa, cosa que podria costar el càrrec a Rexach. El Barça, així, no podrà especular amb l'empat, ja que podria quedar fora en el cas d'un triple empat amb anglesos i italians si el Liverpool derrota la Roma per un avantatge de dos, tres o quatre gols.

Amb l'empat n'hi haurà prou per al Barcelona si la Roma guanya o empata a Anfiel o si el Liverpool guanya per 1-0 o per cinc o més gols de diferència. A més del brasiler Rivaldo, Rexach no podrà disposar de Cocu, sancionat. Es perfilen així com a titulars Overmars i Rochemback, com també Xavi, que mantindrà el lloc a l'onze que recuperà davant el Madrid. En tot cas, queda el dubte de saber si Saviola continuarà de titular. Entre els 18 jugadors que han viatjat a Istanbul destaca el retorn del brasiler Geovanni i la presència del jove migcampista del filial Roberto Trashorras. Rexach ha desplaçat els porters Bonano i Reina i els jugadors de camp Reiziger, Frank de Boer, Coco, Puyol, Christanval, Abelardo, Xavi, Gabri, Rochemback, Roberto Trashorras, Motta, Geovanni, Overmars, Luis Enrique, Saviola i Kluivert.

Els dos precedents del Barcelona a l'Ali Sami Ien no acabaren amb victòria "empat (0-0) el novembre del 1993 i derrota (2-1) un any després, ambdós a la Lliga de Campions. A més, el Galatasarai ha convertit el seu camp en un escenari temible a tot Europa. No perd un partit en competició europea al seu terreny des de la golejada del Chelsea (0-5) a la Lliga de Campions el 20 d'octubre de 1999. El Galatasarai podrà disposar del davanter Umit Karan, que ja va marcar al Camp Nou i que suma quatre gols en la competició, i Hasan Sas com a principal arma ofensiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.