nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.49°

L'atleta kenyà Kipngetich guanyà la Mitja Marató de Palma

Els atletes africans, que dominaren la tradicional mitja marató palmesana, entraren els cinc primers

L'atleta kenyà Laban Kipngetich convertí la X Mitja Marató Internacional Ciutat de Palma, que organitzà el Club Marathon Mallorca Toni Peña, en un mà a mà entre ell i el seu compatriota Moses Kemei. En els darrers metres s'imposà el vencedor, amb un registre d'1.02.39 hores pels 21.098 metres, quedant a només 8 segons del rècord de la prova, que està en poder del kenià Tarus amb un temps d'1.02.31 hores.

Més de 800 inscrits en la prova de la mitja marató i només 642 es classificaren.
Els dos participants de Kenya s'avançaren ja en el primer quilòmetre als altres corredors. Tan sols tres atletes africans més, Paul Sumawe, Julius Gidabuday i Sebastian Panga, els dos primers de Tanzània i el tercer de Kenya, quedaren a menys de 100 metres dels dos escapats.

Després, en solitari, venia el txec Jan Blaha, campió del seu país de la marató i de la mitja marató i dues vegades guanyador de la Marató Internacional de Calvià. I més enrere, un grupet format per quatre corredors, Juan Antonio Ruiz Ortega i Vicente Jiménez Torres, del Mallorca-Toni Peña, el suec Anders Szalkaj i Tòfol Castanyer, del Círculo Sollerense.

Vicente Jiménez Torres tenia llicència de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears i disputava el campionat autonòmic, juntament amb el fondista de la vall dels Tarongers. La sueca Annika Nyberger va prendre la iniciativa en la cursa de les dones, seguida de la tanzanesa Margaret Irro Ngoto, a priori la favorita, amb una millor marca personal d'1.12.34 hores, i la corredora de Capdepera Melina Sagrera, que finalment deixà enrere la fondista africana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.