muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

Guanyar és necessari per a Inca i Menorca

El derbi balear arriba en un mal moment tant per al conjunt d'Oliete com per al de Quino Salva

El Drac Inca rep avui, a les 21.00 hores, en el Palau d'Esports d'Inca, al Coinga Menorca. Un derbi que pot tornar a ser decisiu per als dos clubs. Una victòria menorquina deixaria els jugadors de José Luis Oliete fora dels play-off d'ascens i ben aprop dels de descens. I una derrota visitant seria pràcticament la darrera opció per el Bàsquet Inca de conservar una mínima possibilitat d'entrar en la lluita per l'ascens.

El partit està declarat Dia del club i comptarà amb un altre atractiu per als aficionats locals com és la presentació del nou reforç del club del Raiguer, el nordamericà Allen Ledbetter. Un pívot de 25 anys i dos metres d'alçada, procedent del bàsquet universitari ianqui i que defensa aquesta temporada els colors del conjunt portuguès Leiria, amb una mitjana de 19 punts i 11 rebots. Molt curta ha estat l'estància de l'exinternacional cubà Lázaro Borrell a Mallorca. El Drac Inca, en una temporada irregular, ha deixat escapar molts de punts enguany del Palau d'Esports d'Inca i una altra travelada podria resultar mortal. Berto Alzamora va ser en la darrera jornada el «MVP», el jugador més destacat, de la Lliga LEB, amb 26 punts i 12 rebots. Willy Villar continua sense convèncer. Per sort va treure Puyada les castanyes del foc. I també els altres nacionals Grimau i Navalón, sobretot, no varen decebre.

El Coinga Menorca està sortint de la zona de perill, després d'una temporada amb alts i baixos que força el canvi de jugadors en la banqueta del tècnic gallec Quino Salvo, exjugador del Barça, entre ells el nordamericà Derek A. Layne i el francès Jalve Herve Florent. El darrer reforç ha estat el grec Giannopoulos. El Coinga Menorca comptarà probablement amb dues baixes. El pívot Jordi Muñoz i el base Lino López. El primer d'ells gairebé segur i el segon té un esquinçada en el turmell. Contra el Llobregat Centre Cornellà compta el Mallorca amb el següent cinc inicial: Lino López, Rueda i Morán, junt amb els pívots, Johan A. Floyd i Mario Santana. Entrant, abans d'acabar el matx, tota la banqueta en joc.

La Federació Espanyola declarà el derbi balear com a partit de la jornada. El programa de «La 2» Zona Bàsket dedicarà igualment una especial atenció al matx. I l'exinternacional José Antonio Montero acudirà a Inca per veure un partit de les categories del club des Raiguer i estar junts amb els joves esportius de l'Escola de Bàsquet Balear. La FEB galardonarà el Drac Inca amb el Diploma «Tots jugam» que el president de la balear, Jaume Estarellas, entregarà en el descans del derbi balear. Els dos equips es juguen molt. Encara més els homes de José Luis Oliete que amb la victòria a Còrdova contra el CajaSur romperen la sèrie de derrotes. Els locals comptaran amb el suport de la seva afició que enguany ha encaixat molts de resultats adversos i que malgrat tot animarà els jugadors inquers. Un derbi d'aquest tipus, sempre produeix un ambient especial i el Palau d'Esports registrarà una bona entrada avui vespre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.