algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Infracció greu del Mallorca a Son Bibiloni

Serà multat amb de 5 a 50 milions de pessetes perquè rega amb aigua d'un pou d'ús agrícola

33134
Els camps d'herba de Son Bibiloni són regats de forma il·legal. | T.M.

El Reial Mallorca serà sancionat per una infracció greu i reiterada, ja que rega els camps de futbol de Son Bibiloni amb aigua d'un pou d'és agrícola. La Conselleria de Medi Ambient detectà el gener de l'any 2001 la irregularitat i inicià un procés sancionador. Rodríguez Perea, director general de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, explicà ahir a Diari de Balears que «se'ns va passar» i el Reial Mallorca no fou sancionat. Rodríguez Perea, en tot cas, assegurà que la infracció no prescrivia fins passats dos anys i que s'inicià aleshores el procediment autonòmic de sanció. El director general de Recursos Hídrics afirmà que la infracció està estipulada «com a greu» i que la multa que rebrà el Mallorca variarà d'entre «cinc i cinquanta milions de pessetes».

El Reial Mallorca és conscient que incompleix la normativa, però fins ara res no ha fet per solucionar el problema. En aquest sentit, la Conselleria de Medi Ambient demanà al Reial Mallorca el passat cinc de febrer que s'aturassin les extraccions d'aigua de manera immediata i com a mesura cautelar. El Reial Mallorca incomplí i continuà regant l'herba dels camps de futbol de Son Bibiloni amb aigua del pou. Així, una nova inspecció de la Conselleria de Medi Ambient confirmà el passat set de març l'incompliment de la mesura cautelar proposada. Antonio Rodríguez explicà ahir que ara mateix la Conselleria està estudiant la millor fórmula per fer complir la normativa i les mesures jurídiques que ha d'adoptar perquè el Reial Mallorca deixi de regar a Son Bibiloni amb aigua d'un pou d'ús agrícola.

Regar els camps de futbol amb aigua regenerada, que subministra Emaya, ha estat la solució proposada en distintes ocasions. El Reial Mallorca i el seu president, Mateu Alemany, mai no havien acceptat regar els seus terrenys de futbol amb aigua regenerada. Ara, davant la clara possibilitat que el pou sigui clausurat, el Reial Mallorca ha claudicat i acabarà regant amb aigua depurada. En tot cas, el problema no serà solucionat d'una manera immediata, ja que la construcció de les canonades que han de dur l'aigua regenerada a Son Bibiloni encara no s'han iniciat.

En aquest sentit, un problema afegit és el del finançament de les obres, ja que la Comunitat Europea se'n fa càrrec del vuitanta per cent del cost, però encara no ha quedat clar qui pagarà el vint per cent restant. En aquest sentit, el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma ha presentat un prec a sotmetre al ple que tindrà lloc el pròxim dia vint-i-dos de març, perquè Cort i Reial Mallorca firmin un conveni. Aquest acord deixaria clar que el Reial Mallorca ha d'utilitzar l'aigua regenerada per regar els camps de futbol de la ciutat esportiva, al temps que garantiria que l'entitat futbolística es faria càrrec del vint per cent del cost de les obres de construcció de les canonades que no pagarà la Comunitat Europea.

El Mallorca empra més aigua de la permesa
La Conselleria de Medi Ambient detectà el gener del 2001 que, a més d'emprar l'aigua d'un pou d'ús agrícola per regar l'herba dels camps de futbol, el Reial Mallorca extreia més aigua de l'autoritzada. I és que per mantenir els terrenys de joc en perfectes condicions és necessari una important quantitat d'aigua. L'actual situació, quan es controla amb detall l'aigua que es destina a regar per part dels pagesos, fa insostenible que el Reial Mallorca perllongui en el temps la seva irresponsabilitat. Ha de regar amb aigua regenerada el més aviat possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.