algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

L'Avebal vol reflotar l'handbol balear

Els veterans de les Illes es mobilitzen per fomentar aquest esport des de la base

La corba descendent que ha patit l'handbol balear en els darrers anys està a punt de patir un punt d'inflexió. Els veterans d'aquest esport, els que varen protagonitzar els millors moments, han creat l'Associació de Veterans d'Handbol de les Illes Balears (Avebal) i s'han marcat com a principal objectiu fer renèixer els clubs desapareguts i guanyar en quantitat de jugadors.

Quan el dia 17 de gener del 2002 es va reunir un comitè en funcions d'Avebal ningú no podia pensar que mes i mig després aquesta Associació comptaria amb una llista de 700 exjugadors. Pedro Colombas, Tolo Capó i Jaume Rodríguez són les cares visibles d'aquest grup que va reunir al voltant de 200 persones a la Diada d'ahir al Poliesportiu de Son Cotoner.

La llista d'exjugadors que desfilaren per la pista i per les graderies va ser molt extensa. Martí Mora, campió d'Espanya juvenil l'any 1945, va ser l'esportista més veterà que es va atrevir a posar-se el xandall. Juan Mas, jugador del Barça a Divisió d'Honor i campió d'Espanya de Segona, juntament amb Toni Gelabert, jugadors de La Salle Bilbao i Barça a Divisió d'Honor, es varen vestir de curt per a l'ocasió.

La llista de jugadors és molt extensa, encara que destaquen noms com Pedro Calvo, José Luis Corral, Miguel Palmer, Pedro Hernández, els germans Juan i Antonio Fiol, Guillermo Mercant, Kike Esteve, Paco Ramis, Gabi Font o Arturo Parri. Els dos partits disputats ahir per l'equip de l'Associació de Veterans, el segon d'ells contra la selecció balear, va servir d'entrenament per als dos enfrontaments que han de disputar entre el 28 de març i l'1 d'abril davant del Milano i la Roma dins d'un torneig que se celebrarà a la capital italiana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.