cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Colom afronta la darrera etapa com a líder

Haurà de fer un gran esforç per conservar a la contra rellotge els 20 segons que té sobre Zülle

Toni Colom continua en el seu estat de gràcia. Després de guanyar la Volta a Andalusia, les forces no l'han abandonat, fins al punt que ahir aconseguí el lideratge de la Volta a València després de la quarta etapa, considerada com la reina de la ronda. El vencedor de l'etapa va ser l'italià Danilo di Luca, que arribà a la meta de l'alt del Campell acompanyat pel seu compatriota Ivan Basso i el suís Àlex Zülle. Colom creuava la línia d'arribada només 7 segons després del grup capdavanter i aconseguia el lideratge gràcies a l'enfonsament del fins ahir líder, l'italià Alessandro Petacchi, que va perdre més de set minuts.

L'etapa fou un autèntic pujar i baixar, amb mitja dotzena de ports, inclòs l'Alt del Campell, on estava la línia de meta, un alt de només 4 quilòmetres, però amb desnivells terrorífics que arriben fins al 15 per cent i, a més, hi havia un pas previ abans del final. En el primer pas pel Campell, la principal escapada del dia, formada per corredors poc importants a la classificació general que no arribaren a comptar amb més de 4 minuts de diferència. Poc després, el campió mundial Óscar Freire feia en aquell moment una estirada decisiva del grup que iniciava el calvari de Petacchi, guanyador de les tres primeres etapes.

Els darrers quilòmetres varen estar carregats d'emoció. Danilo di Luca intentava despenjar el seu compatriota Basso i, a falta de 2 quilòmetres, botava Zülle del grup que s'havia format per darrere. Di Luca aprofità la seva experiència en muntanya per rematar la jugada i guanyar l'etapa. Per darrere, un roser de corredors anaven entrant pràcticament d'un en un. El primer d'ells va ser el bunyolí del Relax Fuenlabrada Toni Colom, que va entrar en quarta posició a 7 segons.

El mallorquí, però, ho té molt complicat per adjudicar-se la segona volta consecutiva, ja que la darrera etapa, a disputar avui en un circuit urbà pels carrers de València capital, serà contra rellotge, un format ideal pel suís Àlex Zülle, que està a només 20 segons de Colom a la classificació general. També comptaran com a rivals de Colom els espanyols Igor González de Galdeano, José Iván Gutiérrez i Melcior Mauri, a més de l'ucraïnès Sergei Honchar, un bon contrarellotgista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.