algo de nubes
  • Màx: 13.32°
  • Mín: 7.77°
13°

Xavi Torres pot fer entrar la Diada al Guinness

El nedador paralímpic començà ahir el repte de nedar 24 hores seguides a la piscina de Son Hugo

33172
Torres, abans d'iniciar l'intent de nedar durant 24 hores. | J. M.

Xavi Torres té com a únic límit les 24 hores que ell mateix s'ha imposat per batre "ho aconsegueixi o no" un nou rècord en la seva impressionant trajectòria esportiva en el món de la natació. Només cinc minuts per hora, fins a les vuit del vespre de demà, podrà aturar-se per prendre una beguda isotònica. Faltava només un quart d'hora per a les vuit del vespre i, sobretot, per començar un repte mai intentat abans. A les piscines del poliesportiu de Son Hugo no hi cabia ni una agulla. Ni un sol seient era buit i l'impressionant desplegament de mitjans feia honor al gran campió que esperava, als vestidors, el gran moment.

La música era atronadora i el públic esperava impacient l'aparició de l'ídol. Per allà rondaven cares conegudes: Francesc Antich, president del Govern balear, i Eberhard Grosske xerraven amigablement amb Tolo Güell, un dels organitzadors de la festa. Quan faltaven un parell de minuts per al gran moment comparegué Xavi per la porta dels vestidors enmig d'una inenarrable ovació del públic. Xavi es dirigí pel seu propi peu al trampolí de la piscina i es desféu immediatament de les cames ortopèdiques i del xandall amb un gest molt seriós i cap senyal de nerviosisme. Estava completament concentrat.

El presentador de l'acte demanà al públic silenci perquè Xavi pogués sentir amb claredat la campana que li havia de donar la sortida perquè, per batre el rècord, aquest havia de ser comptabilitzat amb correcció, sense marge d'error. Un silenci sepulcral i, sobtadament, sonà el xiulet i Xavi es llançà a l'aigua amb ganes. El rugit va ser unànime, i ben segur que Xavi sentí com si suràs per l'expectació i confiança que els balears han dipositat en ell. Ara tot just queda l'home i el seu repte. Ho aconseguirà?, es demanaven alguns. La majoria pensava ahir que sí.

Antich, Grosske, Caro, Mulet i Petrus feren costat al campió
El president del Govern i membres del seu equip s'acostaren ahir horabaixa fins a Son Hugo per donar suport a Xavi Torres. El president afirmà que el repte li pareixia «fantàstic» perquè Xavi, a més de ser un gran esportista, «és una gran persona». El president digué també que Xavi Torres és «un exemple per a tots els nostres ciutadans», i encomià «les ganes i la il·lusió de superar-se» del jove mallorquí. El president bromejà que ell no s'animava a fer una capbussada amb Torres, i que per això tenia el conseller Eberhard Grosske, el qual, efectivament, es va vestir de curt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.