muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Enrique Granados rep un càlid homenatge

Va rebre el reconeixement a la seva carrera per part del Govern

Enrique Granados va ser, per un dia, el gran protagonista de l'esport mallorquí. El Govern balear va reconèixer ahir una vida sencera dedicada a la natació, la major part en favor d'aquest esport a les Illes Balears, amb el premi Cornelius Atticvs. En un acte molt emotiu, el president de les Illes Balears, Francesc Antich, va lliurar a Granados el premi al Consolat de la Mar. L'expresident de la Federació Balear de Natació va fer un discurs agradable, durant el qual es va emocionar en dues ocasions, sobretot en recordar la seva dona i les seves filles, a les quals va fer «partíceps» del guardó.

«He d'agrair també aquest premi als amics que han fet la candidatura; ho han portat tan en secret que jo no me n'havia assabentat», afirmà Granados. L'inici del seu discurs ja fou un advertiment que intentaria ser diferent: «És temps d'Oscar de Hollywood. Intentaré que les meves paraules no sonin a discurs d'algú que vingui a recollir un Oscar». Granados convertí en centre de la seva curta xerrada unes paraules que contenen una gran dosi de modèstia: «Aquest premi no té gens de mèrit per a mi, perquè jo l'únic que he fet és passar-m'ho molt bé dedicant-me al món de la natació».

«Jo ho dec tot a la natació... he viatjat, he fet molts amics i he après idiomes, cosa que m'ha anat molt bé en les meves posteriors feines», continuà per acabar recordant que «hi ha molta gent que té molts valors i ganes, però no tenen l'oportunitat de fer coses». També agraí el fet que a ell sí que li hagin permès fer allò que realment li agrada. Juntament amb Francesc Antich, presidiren l'acte la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, i la directora general d'Esports, Joana Maria Petrus. Caro assegurà que «persones com Granados són les que fan avançar l'esport balear» i el va col·locar com a referent per a les noves generacions de les Illes que es vulguin dedicar al món de la natació.

El currículum d'Enrique Grandos Aumacellas és digne del premi que va rebre ahir de mans de Francesc Antich. El seu pare va ser preparador i entrenador de la selecció espanyola i el va aficionar a la natació. En la seva època de nedador, va participar als primers Jocs de la Mediterrània (Egipte, 1951), on va guanyar dues medalles de bronze. Va prendre part als Jocs Olímpics d'Hèlsinki (1952) i de Melbourne (1956). El 1976 va posar en marxa el Pla general per al desenvolupament de la natació a les Balears i, posteriorment, fou president de la Federació Balear: del 1973 al 1979 i del 1992 al 1999. També ha estat secretari de la Federació Espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.