cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Quatre mesos de sanció per a Guardiola

El català del Brescia, que anuncià que apel·larà, podrà tornar als terrenys de joc el 22 de març

La Comissió Antidopatge de la Lliga Professional Italiana de Futbol decidí ahir dijous sancionar amb quatre mesos de suspensió el català Josep Guardiola i amb cinc l'holandès Jaap Stam pels seus respectius positius per nandrolona. Així, Guardiola ja sap almanco que la seva presència en el Mundial dependrà del que faci sobre la gespa. A la vista de la sentència de la Comissió Disciplinària, que Guardiola ja ha anunciat que recorrerà davant el Comitè d'Apel·lació de la Federació Italiana de Futbol, el seu retorn als terrenys de joc es produirà el vint-i-dos de març. I és que la sanció compta des del mateix moment en què fou suspès de forma cautelar per primera vegada; el vint-i-dos de novembre. El fiscal antidopatge, Giacomo Aiello, ahir mateix havia decidit rebaixar la seva petició de sanció dotze a nou mesos per Guardiola i de deu a vuit per Stam.

Guardiola, igual que Stam, així mateix, va ser multat amb 50.000 euros. La Comissió Disciplinària també ha decidit que el català pugui ser sotmès a controls antidopatge per sorpresa durant els quatre mesos següents al seu retorn als terrenys de joc. En el cas d'Stam s'amplia a cinc mesos. Els cinc mesos de suspensió d'Stam impliquen que la data de retorn als terrenys de joc serà a partir del desset d'abril, ja que la seva suspensió cautelar començà el desset de novembre. En la resolució de la sanció, la Disciplinària, segons ha fet saber, ha admès que «si bé existeix la presència d'una substància prohibida, aquesta s'estima que ha estat de forma absolutament casual».

«Això es comprova amb el fet que el jugador fou sotmès en èpoques anteriors i posteriors a quan donà positiu a altres controls, els quals donaren un resultat negatiu», afegí. La Disciplinària, així mateix, va dir que comparteix la teoria de la Fiscalia Antidopatge del CONI que els dos positius de Guardiola, per estar proper (quinze dies), es deuen a una sola presa. També, a l'hora de determinar la sanció, s'ha avaluat la «trajectòria i els valors humans i esportius del jugador, el seu excel·lent comportament durant el procediment, com ha estat remarcat per la Fiscalia, així com la seva edat». En el cas d'Stam es tenen en compte totes aquestes consideracions amb l'excepció d'una: no s'especifica l'ajuda a la Fiscalia Antidopatge durant el procés. Aquí pot estar la diferència entre els quatre i els cinc mesos entre un i altre.

Un dels elements que han tingut el seu pes en la decisió de la Disciplinària, que rebaixa notablement la petició de la Fiscalia Antidopatge, és l'informe de l'endocrinòleg italià Costanto Moretti, de la Universitat de Tor Vergata, de Roma. Un ample i detallat informe de la massa muscular, òssia, greix i visceral, en el qual es demostra que a l'organisme de Guardiola no hi ha cap indici que prengui anabolitzants i que, per això, el seu positiu ha tingut un caràcter «contaminant». El que està clar és que Guardiola, ara, al marge del que succeeixi en el Comitè d'Apel·lació, pot mirar amb optimisme el seu futur esportiu, i jugar-se la seva presència en el Mundial de Corea del Sud i Japó 2002 sobre els terrenys de joc. Així, deixa la decisió final en mans del seleccionador espanyol, José Antonio Camacho. De moment, en tot cas, Guardiola haurà de centrar-se a entrenar a l'espera que pugui tornar a jugar el pròxim vint-i-dos de març.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.