algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El «crack» més valuós es diu Lluís Sitjar

El president Mateu Alemany és conscient que el vell estadi pot arribar a valer molts de milions

El Reial Mallorca vol aconseguir la propietat de l'estadi Lluís Sitjar. En aquest sentit, Mateu Alemany pretén controlar una àmplia majoria dels títols de copropietat de l'estadi. L'objectiu és evident que és de caire purament especulatiu. És a dir, intentar fer un negoci semblant al que ha pogut fer el Reial Madrid amb la ciutat esportiva del club blanc. En tot cas, és evident que s'estaria parlant de molts menys milions, malgrat que la xifra seria elevadíssima "es pot parlar d'un mínim de dos mil milions i d'un màxim que pot arribar a ser molt quantiós. El Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva negocia des de fa anys amb els copropietaris del Lluís Sitjar i, malgrat que alguns "un poc més de cinquanta" han acceptat la darrera oferta de compra feta per Mateu Alemany, són una clara majoria els copropietaris que han dit no a les proposicions del club. En aquest sentit, s'ha de recordar que el Reial Mallorca oferí un passi a perpetuïtat a canvi del títol de copropietat del Lluís Sitjar.

L'Associació de Copropietaris del Lluís Sitjar, que presideix Miquel Contestí, acordà obrir una nova via de negociació amb el Reial Mallorca. Contestí es va comprometre a intentar que Alemany acceptàs el 50 per cent de cada títol de copropietat a canvi d'un accés per 20 anys i una quantitat de doblers anual encara per concretar. En aquest sentit, Contestí ja s'ha reunit amb el president Alemany i tot fa pensar que, finalment, hi haurà un acord. Ara bé, és evident que la sentència del Jutjat de Primera Instància número 4 de Palma, dictada el 31 de desembre, que estableix que els copropietaris de l'estadi Lluís Sitjar no tenen dret a presenciar gratuïtament els partits del Mallorca a Son Moix, ha perjudicat considerablement els interessos de l'associació que presideix Contestí. Lafuente i un ampli grup de copropietaris sempre havien defensat que el títol de copropietat atorga la condició de soci del Reial Mallorca i, per tant, l'accés gratuït a l'estadi de Son Moix. Ara els tribunals han desestimat la demanda de Lafuente, que ja ha anunciat que hi presentarà recurs.

El Reial Mallorca, de manera oficial, res no ha dit encara a l'Ajuntament de Palma, malgrat que sí que ha interrogat Rafel Vidal, regidor d'Urbanisme de Cort, sobre quina seria la predisposició de Cort davant una possible negociació. En aquest sentit, el Reial Mallorca no ha fet cap tipus d'oferta concreta a l'Ajuntament de Palma, ja que, entre altres coses, no la pot fer, per tal com la propietat de l'estadi Lluís Sitjar no és ara com ara de la Societat Anònima Esportiva, que no en té ni tan sols la majoria dels títols de copropietat. En tot cas, és clar que el Lluís Sitjar és el millor actiu que té el Mallorca per vendre, per fer negoci. No hi ha cap jugador que valgui tant.

Rafel Vidal diu que no s'ha produït cap contacte de manera oficial  
El futur de l'estadi Lluís Sitjar és una incògnita. Ara bé, Rafel Vidal, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, té clar que el vell estadi es troba situat en un terreny excepcional. «Oficialment, el Mallorca no ens ha dit res, però sí de manera extraoficial... Evidentment, la predisposició de l'Ajuntament de Palma, respecte de la proposició que pugui fer el Reial Mallorca o qualsevol ciutadà, és sempre bona a l'hora d'escoltar», explicà Vidal. Rafel Vidal, en tot cas, va ser clar a l'hora d'assegurar que, evidentment, Cort estaria interessat en el terreny del Lluís Sitjar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.