muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

Kuerten i les Williams, grans favorits

Agassi i Sampras, al quadre masculí, i Hingis, al femení, intentaran sorprendre

41854
Andre Agassi i Serena Williams, dues estrelles amb opcions a l'US Open.

L'US Open 2001 començarà avui a Flushing Meadows, on els vencedors de les darreres edicions, Andre Agassi, Pete Sampras, Patrick Rafter i Marat Safin, i, sobretot, el tennista brasiler Gustavo Kuerten, que arriba en un gran moment de forma, surten com a principals favorits del quadre masculí. El valencià Juan Carlos Ferrero, cap de sèrie número 5, serà la principal arma espanyola en un torneig que es presenta com un dels més disputats i oberts de les darreres dècades. El brasiler Gustavo Kuerten, un dels jugadors més en forma enguany, lluitarà a la primera ronda contra el txec Daniel Vacek. Kuerten és l'autèntic rival a batre en aquesta edició de l'US Open. El brasiler ha tingut, sens cap dubte, el seu millor any com a professional, després de guanyar per tercera vegada el Roland Garros i de demostrar el seu excel·lent estat de forma a les pistes de ciment nord-americanes (triomf a Cincinnatti, i finalista a Indianàpolis).

Mentrestant, el rus Marat Safin (número 3), vencedor de la darrera edició, farà el mateix davant el francès Sebastien De Chaunac, un rival que, teòricament, no li hauria de causar gaire problemes. No obstant això, el cert és que el rus no està passant per un bon moment, ni té la confiança ni seguretat que exhibia l'any passat. En cas de superar De Chaunac, a la segona ronda pot tenir una pedra de toc força dura, el tennista revelació croat Ivan Ljubicic. Per altra banda, Pete Sampras (número 10), quàdruple campió el 1990, 1993, 1995 i 1996, i finalista l'any passat, intentarà realitzar un bon paper. S'ha passat més d'un any sense obtenir resultats, però en el Torneig de Long Island ha estat a un bon nivell.

El primer rival de Sampras serà l'esquerrà francès Julien Boutter, al qual pot superar fàcilment només aprofitant al màxim el seu servei, arma que el pot catapultar cap a les següents rondes. Així mateix, Andre Agassi (número 2), també intentarà arribar lluny en el torneig, després d'un final de temporada poc satisfactori. Però la sort ha ajudat el tennista de Las Vegas, ja que el sorteig del quadre ha fet que s'hagi d'enfrontar a tennistes teòricament assequibles fins a la tercera ronda, on, previsiblement, s'hauria d'enfrontar a Sjeng Schalken.

Pel que fa al quadre femení, les tennistes nord-americanes parteixen com a màximes favorites, sobretot les germanes Williams. Venus i Serena han estat les dues darreres guanyadores a Flushing i, a més, es troben en plenitud de forma, amb triomfs aconseguits a San Diego, New Haven i Toronto. El seu gran somni de disputar una gran final entre elles dues sembla més a prop que mai de fer-se realitat. Venus iniciarà el seu camí davant l'eslovaca Lenka Dlhopolcova, procedent de la fase prèvia, mentre que Serena ho farà davant l'alemanya Anca Barna, amb qui no hauria de patir gaire. Amb Venus i Serena Williams, guanyadores a les dues darreres edicions, destaca la presència de la cap de sèrie número 1, la suïssa Martina Hingis, que no guanya un Grand Slam des de 1999. Hingins començarà jugant contra la nord-americana Laura Granville.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.