• Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Jesús García Bragado es penja la plata

El madrileny torna al podi als 50 quilòmetres marxa, que guanyà Korzeniowski

El marxador espanyol Jesús Àngel García Bragado, campió del món de 50 quilòmetres marxa a Stuttgart 93 i subcampió a Atenes 97, aconseguí ahir la medalla de plata al campionat del món d'Edmonton, per darrere del polonès Robert Korzeniowski, triple campió olímpic i una vegada campió del món, que va assolir el títol amb un temps de 3 hores, 42 minuts i 8 segons. El bronze va ser per al mexicà Edgar Hernández.

Espanya suma així la seva segona medalla en aquests Mundials, després del bronze de Niurka Montalvo en salt de llargada dimarts passat. Començà la correguda amb el domini per part dels espanyols Valentín Massana i Mikel Odriozola, que es posaren tot d'una al capdavant, però després de 20 minuts eren agafats pel grup i se succeïen petites escapades. Després d'aquests intents, un grup compacte de 20 corredors, entre els quals figuraven Massana, Odriozola i García Bragado, es va mantenir en tot moment per davant en una prova que sempre ha donat alegries a l'atletisme espanyol, atès que en aquesta disciplina s'han aconseguit nou de les 21 medalles obtingudes en mundials.

Després de tres quarts d'hora es complien els 10 primers quilòmetres de la prova, en què Jesús Àngel García Bragado arribava en primera posició per davant del neozelandès Tim Barret. Juntament amb el mexicà Zepeda, dugueren el ritme de la marxa sobre els altres corredors, que s'anaven despenjant a poc a poc. Arribà l'escapada més llarga de la cursa, protagonitzada pel polonès Tomasz Lipiec, que entrà primer al quilòmetre 15 seguit de Zepeda. Marxà més d'una hora ell tot sol per davant dels seus perseguidors, entre els quals sempre va estar García Bragado.

Varen començar els canvis i un grup de 3 corredors, Potemin, Fadejevs i Korzeniowski, posaven fi a l'escapada. El madrileny continuava en cinquena posició, però accelerà el ritme i es col·locà en tercer lloc al quilòmetre 35. Des d'aquest moment, Bragado lluità amb Fadejevs fins a llevar-li la segona plaça en el quilòmetre 40. A poc a poc se n'anà allunyant, però es trobava a 47 segons de Korzeniowski. Les medalles ja tenien amo i la darrera mitja hora de correguda no fou més que un tràmit per als dos primers, no així per a Fadejevs el qual, després d'anar sempre entre els primers, va veure com al mateix estadi el sobrepassava el mexicà Edgar Hernández. Quant als altres espanyols, Valentí Massana va ser sisè, i Mikel Odriozola, quinzè.