algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Falaguer dóna la gran sorpresa en guanyar el Gran Premi Nacional

L'artanenc Forever VX, el gran favorit, va ser distanciat poc després d'entrar en el primer revolt

59982

Quina sorpresa! Falaguer, propietat de la quadra Ses Comes i menat per Gabriel Pou, s'adjudicà ahir el Gran Premi Nacional. L'artanenc Forever VX, propietat de la quadra Sa Corbaia VX, era el gran favorit per aconseguir el triomf, però poc després d'entrar a la primera volta fou distanciat. S'acabava el somni daurat del que era considerat de manera unànime com el millor poltre nacional de tres anys de la història.

Forever VX havia fallat i la història del Gran Premi Nacional just recordarà que Falaguer, ben menat per Gabriel Pou, fou el gran triomfador. Forever VX havia de guanyar, ho havia fet, sempre amb Antoni Frontera sobre el cabriol, pràcticament sempre. Però en el món del trot, com en qualsevol esport, mai no es pot donar un triomf per segur. Artà queda així sense festa ni celebració, després que cinc autocars plens d'aficionats es desplaçassin fins a Son Pardo.

Flight Horse GS fou el més ràpid rere l'autostart, seguit per Fet de Gel. I quan el grup entrava al primer revolt, els més de vint mil espectadors, que omplien Son Pardo de gom a gom, quedaren amb l'ai al cor. Forever VX botava i era distanciat. El gran favorit quedava fora de la lluita pel triomf i el Gran Premi Nacional es presentava així més obert que mai. Son Pardo murmurava, se'n feia creus, però la correguda avançava. Forever VX ja no hi era, però el Gran Premi Nacional continuava.

Fet de Gel no es torbà a agafar el primer lloc i la corda, seguit per Falaguer, Fliper Star, Flight Horse GS i Filet d'Or. A falta d'una volta per arribar a meta, Fet de Gel continuava al capdavant del grup, seguit per Falaguer i per Fliper Star. En arribar a la darrera volta, Falaguer encapçalava el grup, mentre que Fet de Gel, completament fus, es perdia dins el grup. La darrera recta fou quasi un passeig per a Falaguer, que s'imposà amb comoditat amb un temps d'1.17.7. La segona posició fou per a Filet d'Or (1.18.4), mentre que Flight Horse GS era tercer (1.19.4) per davant Faraon Prim (1.20.6).

Però restava encara l'entrega de trofeus, més nombrosa que mai. Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca "patrocinador del Gran Premi" lliurà el trofeu a Gabriel Pou, en companyia de Francesc Antich, president de la Comunitat Autònoma, i Joan Fageda, batle de Palma. Però el Gran Premi Nacional no és l'única correguda de la Gran Diada. En el Premi Sencers i Egües, Atas Nice Star L s'adjudicà el triomf amb gran autoritat.

La reunió finalitzà amb el Premi Itu, reservat a exemplars internacionals, i que fou guanyat per Arvells Tenant, que demostrà que es troba en un gran moment de forma. La segona posició fou per a Fidelio Mannetot, mentre que Eole era tercer per davant Darius de Chenu. Cesar de Saint Pol, que reapareixia després de molts mesos, no aconseguia col·locar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.