algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El piragüisme, en el seu millor moment

Els palistes de l'Escola Superior han aconseguit recentment grans marques

El piragüisme balear es troba en un dels seus millors moments. Fa tan sols unes setmanes, els palistes del Reial Club Nàutic de Palma Lucas Hernández i Lucía Iglesias aconseguiren adjudicar-se la primera posició en el descens internacional de Nalon en categories C-1 canoa juvenil i K-1 dama juvenil respectivament, mentre que la segona posició en K-1 home juvenil era per al també mallorquí Carlos Mota. Pocs dies després, els mateixos es classificaren entre els sis primers al Campionat d'Espanya.

L'Escola Superior de Piragüisme, a la qual pertanyen els palistes esmentats, en disposa ara de set d'elit que entrenen diàriament al Club Nàutic de Palma, al de Calanova i a la piscina del Prínceps d'Espanya. Segons explicà el director de l'Escola Superior, José Riudavet, «el piragüisme ara està de moda. Vas per la platja i veus gent amb piragües, i això abans era impensable».

L'avantatge que té el piragüisme és que es tracta d'un esport que es pot practicar fins a avançada edat "30 o 35 anys", però el nivell de competició abraça joves d'entre 12 i 20 anys. La causa és el temps, ja que per practicar el piragüisme fan falta moltes hores d'entrenament i una persona que fa feina no ho pot fer. «No es pot dedicar a això qualsevol, perquè una persona que treballa no pot compaginar l'horari de feina amb el d'entrenament. Fa falta entrenar sis dies per setmana, així que ha de ser una prioritat», explicà Riudavet.

Però la situació econòmica de cada club és molt important i l'Escola Superior n'és la solució. «Els clubs de piragüisme s'han de preocupar de les categories inferiors i dels nins que comencen, mentre que l'Escola es dedica exclusivament a l'elit i pot oferir millors condicions als palistes», afirma Riudavet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.