muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Antoni Martorell, un president romàntic

«Tenim un Constància molt superior del que el poble i els socis mereixen», assegura el mandatari inquer

Antoni Martorell, nascut a Inca el 1957, és el màxim mandatari del Constància en el segon any que exerceix com a directiu del club. Viu a Inca amb la dona i els fills i fa feina a la part comercial de l'empresa Camper. Com a jugador, arribà, dins el futbol base del Constància, fins a la categoria de juvenils. Posteriorment, ha practicat altres esports com ara el tennis però cap no l'ha sentit tan a dins com l'esport rei. Reconeix que també gaudeix de veure partits de bàsquet i de fer natació. És soci del Constància des dels quinze anys i confessa que és una persona molt crítica amb ell mateix i amb els altres.

"Com vàreu entrar a la directiva del club del Nou Camp d'Inca? 
"Vaig entrar per romanticisme i perquè el Constància estava en una situació difícil. No vaig ser jo tot sol, érem tres o quatre amics (Joan Llinàs, Jordi Grado, Rafel Torres) que, responent a la crida que feia l'afició i l'Ajuntament, férem aquesta passa tan important pel futur del club del Raiguer. L'any passat el president fou Andreu Sacarés amb la col·laboració de Rafel Torres (regidor de l'Ajuntament) i aquest any he accedit jo a la presidència. Com a vicepresidents, actualment, hi ha Joan Llinàs i Jordi Grado.

"Com a soci, primer, i com a directiu, després, com heu vist aquestes quatre darreres campanyes en què el Constància ha alternat el primer i el segon lloc en dues ocasions? 
"La veritat és que tenc la sensació que l'equip és més important del que la ciutat i l'afició es pensa. La gent no s'ha adonat que els tres anys de Miquel Llompart Mora i els tres darrers anys hem tingut un Constància molt superior del que el poble i els socis mereixien i és que si féssim cas de la gent que ve a veure els partits de Lliga no podríem haver tingut, aquestes sis darreres temporades, els equips que hem tingut. Per això, ara intentam assentar una estructura per atreure més gent i no haver de fer miracles per treure endavant el pressupost.

"Parlant d'això, com s'ha comportat l'afició d'Inca en les sis darreres campanyes? 
"La gent és comporta bé però el soci constancier és molt exigent i tothom ja està cansat de jugar a Tercera. És ver que la categoria és molt avorrida però l'aficionat sembla no adonar-se que, amb el suport que tenim, es fa molt difícil ascendir de categoria. El dia del Benidorm vengueren gairebé 4.000 persones i si haguéssim guanyat a Los Arcosd'Oriola i no haguéssim empatat davant el Benidorm, encara hagués vengut més gent, però l'afició queda decebuda amb el que veu i el seguidor no torna més. Aquest és un dels grans problemes que té el Constància dels darrers anys.

"Què n'esperau i a què es pot comprometre el Constància d'aquesta nova temporada? 
"Nosaltres esperam el millor d'aquesta nova campanya. El nostre objectiu és assentar les bases de les categories inferiors, per aconseguir-ho, aquesta temporada hem incorporat deu tècnics nous, hem millorat la infraestructura, hem contractat fisioterapeutes, preparadors, coordinadors, tècnics, etc. La moguda del futbol base ens ha de donar resultat. Pretenem ascendir el juvenil a Divisió d'Honor perquè tot això anirà en benefici del Constància. Enguany, hem fet un equip a dos anys vista, el primer té per objectius millorar la infraestructura del futbol base i preparar un equip per l'any que ve que tindrà com a únic objectiu l'ascens de categoria.

"I dels altres equips? Quins estaran a dalt a final de temporada? 
"Enguany, com cada any, hi haurà l'Atlètic Balears, el Manacor, el Vilafranca s'ha tornat a reforçar bé, els equips de Menorca com ara l'Sporting Maonès o l'Alaior que també ha fitxat molt bé sense oblidar la Penya Esportiva Santa Eulàlia i esper, també, que la UE Poblera vagi per amunt perquè la Lliga com més disputada sigui millor. No desitj veure com un o dos equips es despunten i la resta queda apartada del campionat perquè això aniria en detriment de la nostra Tercera.

"És de tots sabut que el Constància, com a Constància, no té futbol base. Quines relacions manteniu amb el Joventut Sallista d'Inca i amb el Beat Ramon Llull? 
"Les relacions amb el Joventut Sallista són totals, el Joventut és el filial del Constància de tal manera que els jugadors poden anar i tornar d'un i altre equip; en canvi, amb el Beat, no hi ha la integració que voldríem que és, precisament, la mateixa que tenim amb la Joventut Sallista. Tot passa per unir el futbol base obtenint la unifició de criteris de tal manera que jugadors de tota l'illa vénguin a jugar aquí, a Inca. Pretenem cobrir les necessitats de tots els jugadors i que si aquests se n'han d'anar, almanco, que ho facin per anar-se a un equip de categoria molt superior.

"I quines relacions manteniu amb el Drac Inca? 
"Ho hem intentat i, de fet, les relacions amb el Drac són molt bones però el futbol i el bàsquet són dos móns diferents. He de dir, de totes maneres, que, tant de bo arribàssim a un acord perquè són una entitat molt important i nosaltres, que miram cap a una empresa per professionalitzar el nostre club, ens interessaria molt el conveni. Ens professionalitzam perquè és l'única solució; l'altra és continuar jugant en aquesta Tercera tan horrible i abandonada per part de tothom.

"Considerau que el capítol de fitxatges en el club del Raiguer ja es pot donar per tancat? 
"Jo crec que sí. Encara estam pendents d'un parell de detalls però l'equip, tant pel que fa el planter com els tècnics, es pot donar per tancat. Des de la directiva, pràcticament donam per tancades les negociacions amb Vílchez (Penya Arrabal) i Kike Ferrer (Lorca) que, ben aviat, estamparan la seva firma amb l'històric conjunt inquer.

"Quins problemes varen dur Vicente Silvera «Cacho» a haver d'abandonar la banqueta del Constància? 
"Amb «Cacho» negociàrem durant molt de temps i, una vegada solucionat l'aspecte econòmic, consultàrem amb la Federació Balear de Futbol i amb el Col·legi d'entrenadors si Vicente Silvera podia entrenar a Tercera Divisió. No ens digueren que no, només que presentàssim la documentació necessària i si havia entrenat a Primera o a Segona Divisió. El problema rau que no ens digueren d'un bon principi que, aquest senyor, per ser estranger, no podria entrenar el Constància però bé, són coses que passen. Només queda lamentar-se perquè l'entitat no ha pogut gaudir d'un entrenador poc menys que excepcional.

"Què ens podeu dir de Jaume Caldés, la persona que ha substituït Vicente Silvera «Cacho» a la banqueta? 
"S'ha de dir que, aquesta temporada, no només podrem servir-nos de Jaume Caldés sinó també d'homes tan experimentats com Nico López o Bernadí Palou. Jaume Caldés, per la seva banda, és un excel·lent professional amb títol d'entrenador i que va exercir de preparador físic al costat de Nico López. Ateses les circumstàncies estranyes a les quals es va veure involucrada la nostra entitat, ens va semblar absurd anar a cercar un entrenador de fora tenint Jaume Caldés al mateix club.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.