algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Joan Gaspart, nou president del Barcelona

L'exvicepresident s'imposà a Lluís Bassat després d'assolir el 54'87 per cent dels vots

88084
Gaspart i Bassat es saluden abans de votar.

Joan Gaspart es proclamà guanyador de les eleccions a la presidència del Barcelona, celebrades ahir al Miniestadi i que, a to amb la campanya electoral, varen estar marcades per la polèmica i les acusacions mútues entre els candidats.

El fins ara vicepresident del club blaugrana va vèncer amb una diferència prou considerable (54'87 per cent dels vots per a Gaspart, i 43'13 per cent per a Bassat), i que confirmava els pronòstics de les enquestes. L'exvicepresident va rebre el suport de 25.181 vots, mentre que el publicitari el votaren 19.791 socis, cosa que representà tot un rècord de participació en la història del FC Barcelona. En total votaren 45.888 socis, amb 719 vots en blanc i 197 de nuls.

Va ser una jornada electoral viscuda amb intensitat tant per les candidatures com pels socis barcelonistes. Incidents, acusacions, enfrontaments, nervis... Des que es varen obrir les taules electorals, res no passa desapercebut. Els dos candidats varen exercir el seu dret de vot ben aviat. El primer fou Lluís Bassat, a les 10.39 hores, i Gaspart ho va fer a les onze i quart. Els incidents varen acompanyar les dues delegacions. Bassat va ser el més afectat. El publicista va començar a ser objecte d'amenaces i llançament d'objectes contra la seva persona, per part d'alguns membres de la penya radical «Boixos Nois», de reconegut suport a Gaspart i els quals Bassat acusà de violents i vendre droga al Camp Nou.

La violència fou tal que els serveis de seguretat que vigilaven les eleccions s'hagueren de multiplicar per protegir un Bassat que volia estar en contacte amb els socis, i que va acabar demanant la presència de la Policia davant els creixents problemes que donaven els Boixos Nois.

Joan Gaspart: «Ara som l'home més feliç del món»
El nou president blaugrana no podia amagar la seva emoció i eufòria: «Ara mateix som l'home més feliç del món. Tot l'esforç que hem fet ha valgut la pena. Dono les gràcies als socis del Barça. Hem batut un rècord de participació i el Barça ha demostrat que és el millor club del món. Promet que treballarem per la unitat del barcelonisme». Gaspart volgué donar les felicitats al seu rival, Lluís Bassat, pels moments passats durant la campanya, «i li oferesc que col·labori amb la nostra directiva per fer un Barça millor». Finalment, Gaspart volgué «recordar Núñez, que un dia m'oferí entrar al Barça, i jo el rellevo ara, però amb un nou estil. S'obre una nova etapa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.