nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Desgràcia per Heras, triomf per Virenque

El francès guanyà l'etapa després que l'espanyol caigués a dos quilòmetres del final

La setzena etapa del Tour, que es disputà entre Courchavel le Praz i Morzine sobre 196'5 quilòmetres, acabà amb la victòria de Virenque, de l'equip Polti, en un dia en què la desgràcia s'acarnissà injustament amb l'equip Kelme, ja que Roberto Heras, que es trobava escapat amb el francès, va caure a falta de menys de dos quilòmetres.

En la que era la darrera oportunitat dels escaladors per intentar millors llocs en la classificació general, el lideratge continuà en mans de Lance Armstrong, malgrat que ahir mostrà clars símptomes de debilitat.

En el primer port de la jornada, el coll de Saisies, Pantani decidia dinamitar la cursa quan encara restaven 133 quilòmetres per a la meta, accelerà i dugué el nerviosisme fins al gran grup. Després Escartín sortia a la recerca de l'italià. Però l'aventura no l'inicià tot sol ja que s'hi uniren Hervé i Pascual Llorente.

Però el moment clau es viuria amb la sortida del gran grup de Moreau, que s'uniria als tres escapats que anaven darrere Pantani. Moreau, ben col·locat a la general acabà per embullar el gran grup, que començà a patir molt de moviment. Això provocà que finalment es formàs un grup capdavanter de set corredors. No obstant això, el perill continuava sent Moreau, que amenaçava de veritat els primers llocs de la classificació. El pilot s'espavilà i neutralitzà tots els escapats. I Kelme tornà a dir-hi la seva. Roberto Heras s'acomiadava de Lance Armstrong, que per primera vegada mostrava símptomes de debilitat, Ullrich, Virenque i Beloki i es llançava cap a la victòria.

Heras, que en els darrers quilòmetres començava a tenir problemes d'estrebades, entrava passat a una volta i queia a l'asfalt. Així, la victòria quedava a plaer per a Virenque, davant la bogeria dels francesos, mentre que a Heras se li escapaven les seves opcions d'ocupar un lloc entre els tres primers de la general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.