nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Javier Otxoa fa història al mític Hautacam

El nord-americà Lance Armstrong va fer una gran exhibició, fou segon i ja és líder

El corredor del Kelme-Costa Blanca Javier Otxoa va fer ahir història en adjudicar-se l'etapa que guanyà l'any 1996 el vencedor d'aquell any, Bjarne Riis, que acabà amb l'hegemonia de Miguel Indurain.

L'espanyol s'adjudicà aquesta desena etapa del Tour, entre Dax i Hautacam sobre una distància de 205 quilòmetres, amb un temps de 6 hores, 9 minuts i 32 segons, a una velocitat mitjana de 22'285 quilòmetres per hora. Otxoa culminà de manera heroica una escapada que començà a la primera pujada del dia, el coll de Barcus, de tercera categoria.

Després de diversos quilòmetres acompanyat del belga Nico Mattan (Cofidis), el ciclista espanyol rodà en solitari quasi 80 quilòmetres amb quatre ports de muntanya: Marie Blanque (primera categoria), Aubisque (especial), Soulor (2a categoria) i l'arribada a Hautacam (especial).

Segon fou Lance Armstrong (US Postal), que arribà a 42 segons i és el nou líder, gràcies a una explosiva reacció a la darrera ascensió que acabà amb el lideratge d'Alberto Elli (Telekom). En tercer lloc arribà José María Jiménez (Banesto) a 1.13, mentre que Ullrich fou 13è a 4.01 i ara és segon a la general.

La jornada tingué clar color espanyol, a més de per la victòria d'Otxoa per la magnífica correguda de ciclistes com Manolo Beltran (Mapei), que fou cinquè a 1.57, Fernando Escartín (Kelme), sisè, i Roberto Hera (Kelme), setè, que anaren en tot moment marcant la pauta al grup de favorits d'Ullrich, Armstrong, Zulle i Pantani.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.