cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Les obres de Sant Ferran estan aturades des que finalitzà la Universíada

Mateu Sedano vol intentar forçar una nova reunió de la Comissió Executiva per saber per quina raó no s'enllesteixen les obres

La història de la pista d'atletisme d'escalfament del poliesportiu de Sant Ferran està plena de vicissituds i penúries, i encara no ha acabat. Quan falta poc més d'un mes perquè es compleixi un any de la inauguració de la Universíada Palma 99 la pista encara no s'ha acabat i s'està degradant de manera progressiva. No es pot utilitzar i el tartà instal·lat els darrers dies de juny del 99 es deteriora dia rere dia.

El passat dia tres de febrer va tenir lloc una reunió de la Comissió Executiva de la Universíada, que aprovà donar el vistiplau a les obres de la pista d'atletisme de Sant Ferran "les úniques adjudicades per la Fundació" perquè es realitzassin tal com reflectia el projecte original. La realitat, en tot cas, és que des que dia tres de febrer, l'Executiva ho aprovà res no ha canviat. Les obres no s'han reiniciat i la pista es degrada cada dia més. Així per tant, Mateu Sedano, responsable d'Esports del Consell de Mallorca, assegurava ahir a Diari de Balears estar extremadament sorprès pel fet que les obres no s'hagin reiniciat. «No ho entenc. La Fundació Universíada va adjudicar les obres i pactàrem amb la constructora, i així ho aprovà la Comissió Executiva, que s'acabarien les obres d'acord amb el projecte inicial», explicà Mateu Sedano.

El responsable d'Esports del Consell de Mallorca assegurà que es troba intranquil i estranyat i que estudia la possibilitat de forçar la convocatòria d'una nova Executiva. «Estic intranquil, perquè passen els mesos i les obres no comencen. Estic meditant la possibilitat d'intentar forçar la convocatòria d'una nova Executiva per intentar aclarir perquè no comencen les obres», assegurà.

Des de ja abans de l'adjudicació de les obres, la pista d'atletisme de Sant Ferran s'ha vist envoltada per la polèmica. La disputa de les proves d'atletisme a l'estadi de Son Moix feia del tot necessària una pista d'escalfament. El tres de desembre es va adjudicar a Fomento la construcció de la pista d'escalfament a les rodalies de Son Moix amb un cost total de 110 milions de pessetes. Antoni Diéguez i Nicolau Tous, aleshores representants a l'Executiva del Consell de Mallorca, s'hi oposaren, ja que consideraren que els millors terrenys per ubicar la pista d'atletisme eren els de Sant Ferran. Finalment, com se sap, Luis Prieto, responsable de recursos de la Universíada, acabà recomanant que la pista es construís a Sant Ferran, malgrat que ja havia estat adjudicada. Finalment, l'Executiva decidí canviar la ubicació de la pista d'escalfament dels voltants de Son Moix a Sant Ferran. I començaren les obres i els retards foren la nota predominant pràcticament des del primer dia. El tartà de la pista es va començar a instal·lar dia vint-i-vuit de juny de l'any passat, però els atletes no pogueren emprar-la, ja que no estava acabada. I encara és l'hora, malgrat que tothom està d'acord que s'acabi així com estava previst.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.