algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Enigma des Bosc guanya el Gran Premi Nacional

J.C. Rotger i J.A. Riera aturaren Eixerit i Estela Negra perquè es pensaren que s'havia de repetir la sortida

86786
Maria Antònia Munar acaricia Enigma des Bosc, mentre el menador, Gabriel Pou, somriu. | T. M.

Enigma des Bosc s'adjudicà el Gran Premi Nacional. Espectacular, i enrevoltat de polèmica, Enigma des Bosc, propietat de la quadra sa Grisa i menada per Gabriel Pou, guanyà la prova de més prestigi del trot balear. Son Pardo, altre cop, visqué un horabaixa de festa. Ple a les graderies i emoció i incertesa fins a vessar asseguraven un horabaixa excepcional.

Faltaven just poc més de cinc minuts per a les vuit de la nit quan la megafonia de Son Pardo anunciava que només faltaven 20 segons per iniciar la sortida. Antoni Solivelles, sobre el cabriol d'Exit du Vivier, estava ben enfora de l'autostar i girà el seu cavall per provocar que es suspengués la sortida. Lògicament, ho aconseguí.

Cinc minuts després, es va donar la sortida bona i començà el Gran Premi Nacional. L'expectació era màxima i Elite de Abril GS agafà el cap i la corda, seguida d'Eixerit GF. El Dandy Royal, que sortia amb el dorsal 2, sortí el darrer per evitar que el cavall botàs i fos distanciat. Ja en el revolt del final de la recta de tribuna, Joan Carles Rotger i Joan Antoni Riera aturaren Eixerit GF i Estela Negra GS, els dos grans favorits al triomf final. No havien estat distanciats, i res d'estrany s'havia pogut veure des de la tribuna, però Estela Negra GS i Eixerit GF ja no lluitarien pel triomf. A la conclusió de la cursa arribaren les explicacions. Els propietaris d'un i altre exemplar asseguraren que un dels comissaris del cotxe de jutges havia fet reiterats senyals als menadors perquè s'aturassin, ja que s'havia de tornar a donar la sortida. Ramon Puig, cap dels comissaris, recordà que s'ha de mostrar una bandera vermella per aturar la correguda i que, com no s'ensenyà en cap moment, els menadors havien de continuar. De res no serviren les protestes, ni les reclamacions i és segur que l'anunciada impugnació de la cursa "si finalment es presenta" tampoc no servirà de res. I el Gran Premi Nacional continuà sense Eixerit GF ni Estela Negra GS. A més, un altre dels favorits, Eliana des Bosc, era distanciat ben aviat. Restaven encara mil cinc-cents metres per a l'arribada i el Gran Premi Nacional estava més obert que mai. Elite de Abril GS encapçalava el grup, Espira des Bosc ocupava la segona posició, per davant Elisabet, Exit du Vivier i Escot Castell.

La tribuna encara no s'havia recuperat de l'ensurt de veure com els grans favorits abandonaven la pista i s'arribà als darrers 1.000 metres. Elite de Abril GS continuava al capdavant de la correguda. Elisabet era segona i Espira des Bosc ocupava la tercera plaça. Emilio Speed, amb el veterà Julià Arnau sobre el cabriol "l'home que més gran premis ha guanyat", agafà la primera posició i per uns moments semblà que aconseguiria el triomf. Fou un miratge, ja que no tardà a abandonar tan privilegiat lloc i ser distanciat. Ernaqueur agafà la primera posició i semblava guanyador. Més emoció no es podia demanar, ja que Enigma des Bosc, amb Gabriel Pou sobre el cabriol, es posava a l'alçada del cavall de la quadra SE-69. Els darrers metres, amb la tribuna dreta i expectant, foren èpics. Finalment, Enigma des Bosc s'adjudicà el triomf (1.21.6) per davant Ernaqueur (1.21.6). Esterel S (1.21.7) era tercer, mentre que El Dandy Royal (1.22.0) obtenia el quart lloc.

Però si les graderies vessaven, també hi va haver ple a la llotja d'autoritats. Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca; Maria Antònia Vadell, vicepresidenta del Consell; Antoni Pascual, vicepresident del Consell; Miquel Nadal, conseller del CIM; Mateu Sedano, responsable d'Esports del CIM; Gaspar Oliver, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma; Miquel Riera, batle de Manacor; Ferran Trujillo, regidor de l'Ajuntament de Palma; Francesc Puig, president de la Federació Balear de Trot; i Miquel Pascual, president de l'Associació de Propietaris i Criadors de Cavalls de Trot; no es varen voler perdre la gran cita amb el trot i presenciaren en directe el Gran Premi Nacional.

Però la jornada no és limità, ni de bon tros, al Gran Premi Nacional, sinó que durant la llarga jornada es disputaren moltes corregudes atractives. Una de les grans sorpreses de la Diada es produí el matí durant la disputa del premi Consell de Mallorca, la que reuneix els millors exemplars de tres anys que no han accedit al Gran Premi Nacional. E Parlay, propietat de la quadra Son Vent i un dels grans favorits, dominà la correguda, sempre seguit per Envit SPA i Endle Speed. Però E Parlay fou distanciat i la correguda quedà ben oberta. A la darrera recta, el menorquí Ericxon, menat per Antoni Juan, imposà el seu gran final. Elsa de Ladil, en un gran final, fou segona per davant Envit SPA i Embat de Escafí.

Sencers i egües

Just abans de la disputa del Gran Premi Nacional se celebrà el tradicional el premi Sencers i Egües. La prova fou força emocionant i amb un grapat de candidats al triomf fins el darrer moment. A falta d'una volta, Coolman encapçalava el grup per davant ME Dream, Lamitech Hanover i Beauty Rog. Finalment, Catarinella, amb un gran final, aconseguí la victòria per davant Lamitech Hanover, Coolman i Explosion.

S'han de destacar també els triomfs de Flight Horse GS, Diluvi, Elisio de Sasu, Dexter Wamba, Caronte SB i Cannabis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.