• Màx: 18°
18°

Finalment hi haurà l'esperada final 'espanyola'

Un gol de cap del davanter francès Nicolas Anelka permeté al Reial Madrid arribar a París

BAYERN 2
R.MADRID 1

BAYERN: Khan, Babbel, Kuffour, Andersson, Lizarazu, Scholl, Jeremies, Effenberg, Paulo Sergio, Elber i Jancker.
Salihadmizic per Babbel i Fink per Jeremies en el minut 59 i Santa Crus per Jancker en el minut 78.
R.MADRID: Casillas, Geremi, Julio César, Iván Helguera, Iván Campo, Roberto Carlos, McManaman, Redondo, Savio, Raúl i Anelka.
Karembeu per Savio en el minut 80, Sanchis per Anelka en el minut 89 i Baljic per Mcmanaman en el minut 92.
ÀRBITRE: Graham Poll (Anglaterra). Amonestà Jeremies, Elber i Lizarazu per part del Bayern de Munic i Geremi i Savio per part del Reial Madrid.
1-0: minut 11, Jancker.
1-1: minut 30, Anelka.
2-1: minut 54, Elber.

Nicolas Anelka donà per finalitzades les seves «petites vacances» i amb una excel·lent rematada de cap fongué el Bayern de Munic i dugué el Reial Madrid a la final de la Lliga de Campions, que es jugarà el pròxim 24 de maig a París, a ca seva i davant el públic francès, que veu com Anelka ressorgeix de les seves cendres.

Anelka entrà en acció en un partit en el qual el Reial Madrid patí de valent; el més lògic, com era d'esperar en un partit d'aquestes característiques. El davanter francès, amb la seva actuació, pot canviar el panorama del seu club. Arriba a la recta final de la temporada amb un tarannà diferent, i ja pot ajudar el Reial Madrid en la il·lusió de somiar en la vuitena Copa d'Europa.

Ottmar Hitzfeld, el tècnic del Bayern, tirà cap el camí més curt per intentar la remuntada. Posà des del començament Jancker, cosa que Vicente del Bosque no esperava. En el Madrid creien que aquest gegant d'1'93 amb aspecte de Mister Proper sortiria si les coses es posaven malament per al Bayern.

Però no. La fortalesa de «Fussball Gott» (Déu del futbol), com l'anomenen els seguidors del Bayern, intimidà el Reial Madrid amb un quart d'hora espectacular. Als dos minuts li guanyà una pilota aèria a Iker Casillas i nou després engaltava una volea que es convertí en gol i que deixà gelat el Reial Madrid. Semblava el començament del final. L'estadi esclatà d'eufòria.

Emperò el Madrid varià el rumb del partit. Quan ningú no donava una pesseta per l'equip, Fernando Redondo remuntà el vol, agafà els comandaments de l'equip i a la mitja hora Anelka, amb un espectacular rematada de cap, pintava la cara a Oliver Khan i deixava el Bayern ferit de mort.

L'1-1 serví al Reial Madrid per aclarir les idees. Redondo li posà al partit la velocitat que ell volia. Alentí primer, li col·locà després la marxa idònia i, amb el contracop com argument, el Madrid començà a posar contra les cordes el Bayern.

La segona part fou una altra història. El Bayern agrenà el Reial Madrid del mapa. Jancker continuà sent el punt de referència en l'atac i Elber el seu estilet. El brasiler treballà molt durant tot el partit i la seva constància trobà el premi just. Marcà el 2-1 quan només s'havien jugat nou minuts de la represa.

A partir d'aquí el setge dels alemanys fou constant i el Reial Madrid començà a administrar com podia la seva renda. Ho passà molt malament. Patí massa. Però finalment aconseguí refredar una mica el joc i, amb el rellotge corrent al seu favor, aconseguí mantenir el resultat.