algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

«Antoni Vallori és un mentider patològic»

Andreu Canals encapçala un grup alternatiu a l'actual president de la Federació

Andreu Canals pertany a una família vinculada al món del ciclisme des de fa molts anys. El seu padrí, Andreu Canals, fou corredor professional i, posteriorment, president de la Federació Balear. Així mateix, el seu pare també fou, ja fa uns anys, el màxim responsable de la Balear.

Ara, Andreu Canals, secretari del Club Ciclista Arenal, encapçala un grup de clubs que, ara ja fa una setmana, sol·licitaren per escrit la dimissió d'Antoni Vallori, actual president de la Federació Balear. Professionalment, Andreu Canals és ara el director de la Challenge de professionals i de la Copa d'Europa de veterans.

"Fa una setmana un grup de clubs féreu públic un manifest sol·licitant la dimissió d'Antoni Vallori, per què? 
"Antoni Vallori fa ja catorze anys que és al capdavant de la Federació. Nosaltres constatam que al llarg dels darrers anys hi ha una manca d'activitat. Cada dia es fan menys corregudes, hi ha menys corredors... A Balears hi ha tres velòdroms "és la Comunitat que més en té", però... A la Federació no hi veim cap tipus d'activitat, no existeix junta directiva. N'hi ha, perquè formalment ha d'existir, però no sé qui és el secretari.

"Pensau així que la Federació és, pràcticament, unipersonal? 
"No conec els vicepresidents de la Federació que, pràcticament, s'ha convertit en una gestoria. La Federació tenia fa dos anys un pressupost de vint-i-tres milions de pessetes, però no sé com es gasten aquests doblers. No hi ha transparència, no hi ha cap tipus de comunicació amb els clubs.

"Però es fan les preceptives assemblees. 
"Evidentment, just faltaria. Ara bé, s'ha de considerar que amb l'anterior reglament electoral l'oposició no obtenia representació.

"Concretant, quines són les principals acusacions cap a Antoni Vallori? 
"Falta de transparència i falta d'activitat... N'Antoni té dues cares, una de pública i una altra de privada. En privat, diu que tota la culpa la tenim els clubs que no feim corregudes, els pares dels corredors i els ciclistes. Això, evidentment, no ho diu públicament... Ara bé, és clar que la Federació no ha d'organitzar curses, és vera que no s'ha de posar el dorsal i sortir a córrer. Ara bé, des de la Federació es té l'obligació de promocionar i divulgar el ciclisme. La seva obligació és articular els mecanismes perquè el ciclisme funcioni i augmenti el nombre de corregudes i de llicències.

"I cada dia hi ha menys corregudes i menys llicències? 
"Això és un fet constatable. Un dels clubs firmants, el Defensora Sollerense, no fa corregudes, però no fa molts d'any era un dels que més activitat tenia. Els responsables d'aquest club encara estan esperant que Antoni Vallori els demani per què no fan corregudes. Si jo tenc un club que fa trenta anys que fa corregudes i deixa de fer-ne, el primer que faria és cridar i demanar explicacions... El que no puc fer és mantenir una actitud passiva... N'Antoni Vallori és un mentider patològic. Diu que les llicències han augmentat, i no és vera... L'any 1995 hi havia un total de 1.497 llicències i durant l'any passat just 1.056. És a dir, una reducció del trenta per cent... i també han disminuït el nombre de llicències júniors, amateurs, de ciclisme base i s'han reduït també les llicències de club. Aquestes dades són pertanyen a les memòries de la pròpia Federació Balear. I respecte del nombre de corregudes, també s'ha produït una important reducció... Ha baixat tot.

"Però Balears compta ara amb la Challenge, continua el Cinturó, la Volta a Mallorca de fèmines... 
"És cert, però res té a veure Antoni Vallori amb la Challenge o el Cinturó. Antoni Vallori no té cap mèrit ni cap demèrit pel fet que es faci la Challenge o el Cinturó. A la Volta a Mallorca de fèmines és distint, ja que n'és l'oreganitzador.

"Però sí que és una realitat que Mallorca té ara Joan Llaneras, Marga Fullana, Miquel Alzamora... 
"Però també ho és que d'aquí a deu any no en tindrem cap. El normal és que de la quantitat en surti la qualitat. El perill és que aquests arbres no ens deixin veure la realitat. Si vas a veure les escoles de ciclisme es pot comprovar que n'hi ha que no tenen activitat. Sineu i Inca no existeixen, però sí Campos, on hi ha dotze joves, gràcies a dues persones que s'esforcen molt personalment...

"Queda així clar que hi ha un grup de clubs que està en contra de la gestió d'Antoni Vallori. Ara bé, formalitzareu una alternativa electoral a l'actual president. 
"Nosaltres consideram que la situació és molt greu... A la categoria amateur, la situació és desesperada... El que ha passat a les darreres temporades és que el nombre d'amateurs es redueix molt des de l'inici fins el final d'una campanya... El cost d'una cursa d'amateurs és d'unes 300.000 pessetes, mentre que una per cicloesportistes en costa la meitat. A més, surten molt més corredors. Quan a les festes d'un poble es plantegen fer una correguda volen valoren que costi la meitat i hi participi més gent. La Federació ha de fer el possible per potenciar el ciclisme d'amateurs... Evidentment, demanam que dimiteixi per no presentar-se. Nosaltres ja feim feina amb l'alternativa. El Club Ciclista Arenal encapçalarà l'alternativa. És clar que no podem derrotar Vallori sense un programa alternatiu... Evidentment, si ens presentam és perquè pensam que podem guanyar. Ara bé, acceptarem qualsevol resultat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.