• Màx: 19°
15°

Marion Jones, lesionada, s'acomiada de Sevilla

German Skurygin es convertí en el primer atleta rus campió mundial dels 50 quilòmetres marxa

La nord-americana Marion Jones es va acomiadar ahir del Mundial després de patir una lesió ahir en les semifinals dels 200 metres llisos. Jones ocupava la primera posició en sortir del revolt quan va patir una estrebada muscular a l'esquena i va caure en terra amb clares mostres de dolor. La velocista, de 23 anys, que va anar a la clínica acompanyada pel seu marit, decidí allà abandonar Sevilla, sense conèixer l'abast de la seva lesió.

En la final dels 50 quilòmetres marxa, el títol mundial va ser per a German Skurygin, que és així el primer rus que guanya en aquesta prova. Aquest triomf confirmava el domini rus en aquest mundial. Si dissabte passat va ser Ilya Markov qui s'alçava amb el triomf en els 20 quilòmetres, en la distància llarga Skurygin, or, i Matykhin, plata, varen tornar a fer una gran demostració en una prova que va ressaltar perquè va ser especialment dura. Amb una estratègia arriscada, Skurygin va aconseguir un triomf inesperat. El rus, amb tres minuts i 31 segons sobre l'italià Brugnetti, es va adjudicar la prova amb el major avantatge de la història. La lliçó dels atletes russos la completà Nikolay Matykhin, bronze.

Pel que fa als espanyols, la duresa de la prova els va guanyar. Valentí Massana fou cinquè després de realitzar una cursa de menys a més, mentre que José Àngel García Bragado, després d'estar al capdavant de la cursa durant els primers quilòmetres, va haver d'abandonar víctima de les rampes. En la final dels 110 metres tanques, el britànic Colin Jackson va aconseguir l'or amb un temps de 13'04 i es va convertir així en el rei de les tanques, mentre que el cubà Anier García, amb 13'07, es va haver de conformar amb ser subcampió del món d'aquesta prova.