algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
19°

Zuric, l'antesala dels mundials de Sevilla

El Guerrouj-Kgeny, duel estel·lar als 1.500, en què també seran Cacho, Estévez i Díaz

El duel als 1.500 metres entre el marroquí Hicham El Guerrouj i el kenyà Noah Ngeny serà la prova estrella de la cinquena prova de la Golden League, que es disputa avui horabaixa a la pista «miracle» de Letzigrund, a Zuric. A més d'aquests dos atletes, també hi acudiran estrelles de l'altura de Maurice Green, Marion Jones, Ato Boldon, Wilson Kipketer i Haile Gebreselassie. El Gerrouj, home-rècord dels 1.500 i de la milla, i Kgeny, la nova perla kenyana, entaularan la seva primera batalla des de la passada reunió de Roma, en la qual ambdós atletes varen pulveritzar el rècord del món de la distància, que tenia l'algerià Nourredine Morceli.

Des d'aleshores, el marroquí s'ha vist obligat a guardar repòs a causa d'uns problemes d'hemorroides, fins que el cap de setmana passat va reaparèixer a Londres, on aconseguí la victòria a la milla, malgrat que ho va fer amb un discret temps de 3.47.10. «Hicham (El Gerrouj) s'ha pres tot el temps necessari per curar-se, però no sé si recuperarà tot el temps perdut», explicà Aziz Daouda, director esportiu marroquí.

Daouda es mostra optimista amb vista a la correguda d'avui: «Diuen que a Londres va ser una bona tornada, un poc semblant a Milà. Aleshores, esperem que Zuric sigui com Roma! D'altra banda, el kenyà Ngeny cerca continuar la seva progressió, després de guanyar a París l'anterior prova de la Golden League, i aconseguir la tercera millor marca de tots els temps en els 1.500, amb 3.28.64.

En aquesta prova dels 1.500 hi haurà una important representació espanyola, amb Reyes Estévez, Fermín Cacho i Andrés Díaz. El català Reyes Estévez cercarà continuar recuperant la bona forma amb vista al Mundial, mentre que Fermín Cacho intentarà demostrar que pot estar en bones condicions per a la cita andalusa, i que els fracassos de les proves anteriors només han estat un miratge.

Malgrat això, és clar que cap dels tres atletes espanyols no es troba en condicions, ara mateix, de plantar cara a Ngeny i El Guerrouj, però allò que ells cercaran és provar-se en la que és la darrera gran prova abans de la cita mundialista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.