cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

El Mallorca del segle XXI es presentà davant 10.000 aficionats

74458
El nou Mallorca està llest per a començar la temporada. | J. M.

Com cada any, ahir tingué lloc la tradicional cerimònia de presentació oficial de les diferents plantilles del Reial Mallorca, des dels més petits fins als components de la primera plantilla que milita en la Primera Divisió. I un any més l'acte es caracteritzà per la sencillesa i l'austeritat. Aproximadament deu mil persones es desplaçaren al Lluis Sitjar per veure en directe, per primer cop, el Mallorca del segle XXI.

La cerimònia començà amb puntualitat amb les notes del nou himne del club que presideix Guillem Reynés. Acte seguit feren aparició sobre la gespa del Lluís Sitjar les banderes del Mallorca i de la Reial Societat Alfons XIII. A continuació, una per una foren presentades les distintes plantilles del conjunt vermellenc. En primer lloc aparegué la plantilla de futbol-7 de l'Alfons XIII, que es proclamà campió de grup la temporada passada. Després els equips infantils i alevins d'aquest mateix club; els primers són un equip nou i ahir es presentà per primera vegada, mentre que els segons aconseguiren l'ascens a Segona Regional en el seu primer any d'existència.

A continuació desfilaren totes les plantilles del Reial Mallorca, començant pels dos equips de futbol-7, a després els dos equips benjamins, seguidament els alevins, destacant l'equip A, que es proclamaren campions de Grup i de Mallorca i feren un excel·lent paper en els Campionats d'Espanya. Després, foren els equips infantils els que sortiren al terreny de joc, primer l'equip B i després l'A, conjunt que es proclamà campió de grup imbatut, campió de Mallorca i subcampió de Balears. A continuació fou el torn del les plantilles dels equips cadets, seguint el mateix ordre anterior. L'equip cadet A fou campió del seu grup, campió de Mallorca i de Balears i tingué una actuació destacada en el Campionat d'Espanya, en què, tot i quedar imbatuts, no pogueren accedir a la següent volta a causa de la diferència de gols.

El públic assistent, i sobretot els pares dels jugadors, no deixà en cap moment d'aplaudir i de fer fotografies a les futures promeses del futbol mallorquí. La plantilla Juvenil que milità en la Divisió Nacional Autonòmica també fou llargament ovacionada, reconeguent tots els seus triomfs de la temporada passada, en què es proclamaren campions del seu grup i de la Copa Federació, però no pogueren pujar perque així ho impedeix el reglament. Els juvenils de la plantilla que milita en la Divisió d'Honor també desfilaren amb orgull precedits pel seu tècnic Tomeu Llompart, a les ordres del qual aconseguiren una meritòria quarta posició en el passat campionat de Lliga i lluitant fins a la darrera jornada amb el València per aconseguir una de les tres places que donen dret a disputar la Copa del Rei i que finalment no assoliren.

La plantilla del Mallorca B presentà moltes cares noves, començant per la del seu tècnic, Juan Ramón López. Molts jugadors que l'any passat realitzaren una excel·lent temporada en la Divisió d'Honor Juvenil integren enguany el segon equip del Mallorca, i sense cap dubte s'esforçaran perquè el tècnic del primer equip, l'argentí Mario Gómez, es fixi en ells i els doni una oportunitat amb el primer equip. La temporada 1999-2000 que està a punt de començar, el filial militarà en el Grup III de la Segona Divisió B després que la passada temporada beixàs de categoria en la darrera jornada.

Quan tots els equips inferiors ja es trobaven sobre la gespa del Lluis Sitjar, preparats per a la foto, arribà el moment més esperat per a les deu mil ànimes que ahir acudiren a presenciar el primer acte oficial del Mallorca. Fou llavors quan els «speakers» anaren anunciant un per un i en ordre numèric tots els jugadors del primer equip, que sortiren al terreny de joc per ordre numèric i amb els nous uniformes de l'equip, que un cop més han estat confeccionats per la firma comercial Kelme. El primer a sortir fou el tercer porter del Mallorca, César Gálvez i a continuació se seguí el següent ordre: Armando, Miquel Soler, Serrizuela, Fernando Niño, Siviero, Carreras, Carlos, Polo Quinteros, Ibagaza, Stankovic, Lauren, Germán Mono Burgos, Olaizola, Paco Soler, David Castedo, Paco sanz, Luque, Diego Tristán, Pablo Lago, Djokaj, Biagini, Engonga, Pep Lluís Martí, Leo Franco, Cordero i Gabrich.

El públic, un any més mostrà les seves preferències per a jugadors carismàtics com Stankovic, Siviero, Paco Soler o Biagini, però també reberen amb molt entusiasme la resta dels components del Mallorca, inclosos les noves adquisicions, els argentins Burgos, Serrizuela i Qunteros, el servi Djocaj i els espanyols Armando i Cordero. També els repescats Pablo Lago, David Castedo i Gabrich i els que han pujat del filial: Luque i Diego Tristán.

Nous uniformes

Ahir horabaixa, poc abans de la cerimòria de la presentació oficial del Reial Mallorca es presentaren a El Corte Inglés de les Avingudes les dues noves equipacions que lluirà el Reial Mallorca dunart la temporada 1999-2000 i que estrenaran amb motiu del partit d'anada de l'eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions. Els nous equipatges han estat dissenyats pels especialistes de Kelme tenint en compte les noves tendències en moda i incorporant els nous teixits i les noves tecnologies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.