cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°

Comença la millor regata del Mediterrni amb un nou sistema de competició

La Copa del Rei inicia avui les «hostilitats» amb una prova de 18 milles nàutiques

L'hora de la veritat ja ha arribat, les inscripcions ja estan tancades, les embarcacions, després d'uns dies de durs entrenaments, ja són a punt, i ara només falta que a les 13.00 hores d'avui es doni el senyal de sortida de la regata més important del Mediterrani, la XVIII Copa del Rei de vela.

S'espera que les condicions climatològiques siguin favorables en les dues primeres proves previstes per avui, ja que ambdues serviran per avaluar el potencial dels velers i fixar les tàctiques que s'hauran de seguir en les quatre jornades que encara restaran a la badia de Palma.

En aquesta edició es preveu el desenvolupament d'una lluita tancada a la badia entre les 123 embarcacions inscrites. Per començar, 18 milles nàutiques de recorregut sobrevent-sotavent. Cal destacar que de les cinc regates que componen la XVIIIa Copa del Rei, tres d'elles són sobrevent-sotavent de 18 milles, una mitja i una llarga de 25 i 110 milles, respectivament.

El nou sistema de competició "la flota ha estat dividida en dos grups A i B amb l'objectiu de reunir els vaixells segons la mesura de l'eslora" prevaldrà la tàctica i les maniobres que realitzen les tripulacions, per damunt d'altres factors, com el vent i les condicions de navegabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.